fbpx

Situasjonen rundt SIAN har gått for langt! Spesial

Situasjonen rundt SIAN har gått for langt!

Situasjonen rundt SIAN har gått for langt, muslimer må slutte å gi SIAN oppmerksomhet og SIAN må slutte å provosere, så enkelt er det!

Når vi ser hva som skjer mellom gruppen SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) og helt tilfeldige muslimer i samfunnet, så minner det egentlig ikke om noe annet enn en barnehage. Vi som muslimer burde forstå at ved å møte opp på SIANs demonstrasjoner og synlig la seg provosere, så gjør vi ikke annet enn å tjene deres formål. De vet hva slags fremgangsmåte de skal bruke for å provosere og de vet at det finnes de blant oss som ikke tåler å se vår religion bli fremstilt på en usann og dårlig måte. Til slutt er det alltid noen som må ty til matkasting, vold, aggresjon og annen unødvendig oppførsel. Det er akkurat dette SIAN vil oppnå!

Det er ikke dette eksempelet vår kjære profet, måtte Allahs fred og velsignelser være med han, viste oss. Det kommer tydelig fram i Koranen at Allah ikke priser en oppførsel som virker opprørsk og basert på spontane følelser når Han sier:

«Og den Nåderikes (sanne) tjenere er de som vandrer i ydmykhet på jorden, og når noen uvitende taler til dem, sier de: Salâm [Fred].»
[Koranen 25:63]

Så det beste vi som muslimer kan gjøre er å ikke gi oppmerksomhet til slike folk. Vi må heller la de tale for døve ører og ikke gi de muligheten til å ha noen som helst innflytelse i samfunnet. Det er forståelig at det blir følelser innblandet når noen sprer løgner, hat og propaganda om vår religion, men ved å møte opp og lage en folkemasse rundt dem så vil man selv være med på å gi saken oppmerksomhet. Nå i helgen har denne oppmerksomheten rund SIAN blitt toppet ettersom den store folkemengden med motdemonstranter fikk flere til å føle at det var akseptabelt å ty til vold, og vold skjedde da flere hoppet over sperringene og slo ned SIANs Lars Thorsen.

Denne hendelsen kan føre til to ting:

  1. SIAN får sympati og støtte fra folk som er enige i deres åpenbare islamofobiske rasisme og SIAN kan bruke hendelsen som et eksempel på at muslimer ikke kan oppføre seg og er voldelige. Det er jo helt normalt at islamofober trekker frem enkelthendelser og tilskriver de som et eksempel på at alle muslimer er sånn.

  2. Politiet huker tak i noen politikere som har ansvar og sier at SIAN går over streken og ikke kjører en konstruktiv demonstrasjon. De må komme til den konklusjonen at SIAN misbruker ytringsfriheten til å bre deres eget hat mot én bestemt religiøs minoritet utover og forfekte det som sannheten om islam og muslimer.

Om ingenting av dette skjer så vil SIAN fortsette og provosere uten å vite hvem de provoserer. Saken er den at en del muslimer i Norge kommer fra land som har blitt utsatt for krig, massedrap og ustabilitet. Mange har opplevd traumatiske situasjoner og har mistet kjære familiemedlemmer. Mange av disse sitter med traumer som ofte kan utvikle seg til sinne. Når disse i tillegg opplever at deres religion blir utsatt for propaganda og hat så vil dette føre til sinne og aggresjon, selv om denne typen oppførsel ikke er i tråd med islamsk lære. Vi muslimer er som alle andre mennesker og kan ty til handlinger basert på følelser selv om det ikke er riktig i henhold til religionen. Vi er ikke maskiner som vet alt og følger alt til punkt og prikke. Spesielt ungdom som har opplevd krig og vold har lettere til å ty til aggressiv adferd enn andre ungdommer som aldri har vært i nærheten av noe lignede, og dette har ikke noe med islam å gjøre, det har kun med deres egne personlige opplevelser i livet å gjøre.

SIANs provokasjonsmetoder kan føre til enda grovere voldsepisoder enn det som vi så forrige helg. Dette sier jeg kun for å vise alvorligheten bak det SIAN holder på med og at de setter seg selv i fare ved å provosere enkelte som man kanskje ikke burde provosere, enkelte som allerede har hatt et tøft liv som har tvunget dem til å lære seg teknikker hvor de kan gjøre store skader med lite midler. Det finnes muslimer som har blitt utsatt for rasistisk vold og noen har lært seg å ta igjen fordi de måtte. Jeg sier absolutt ikke at jeg er for slike voldsomme handlinger, jeg sier bare at det ikke er noen garanti for at denne bruken av ytringsfriheten ikke utvikler seg til flere voldsepisoder ettersom det finnes folk blant oss som allerede er preget av krig og traumatiske opplevelser som dessverre kan føre til et plutselig innfall av aggressivitet. Så selv om jeg mener at grensen har blitt tråkket over for lenge siden så ber jeg mine søsken i islam om å slutte å involvere seg i SIANs demonstrasjoner og jeg vil si til SIANs medlemmer at dere burde gi dere å provosere fordi jeg ikke vet om det fortsatt er trygt for dere. Som dere så i Bergen så er det ikke alltid at sperringer og politifolk kan være tilstrekkelig med beskyttelse.

Sist redigertonsdag, 02 september 2020 20:38
Tilbake til toppen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Jannah? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av vår moské og dawah-senter samt det arbeidet vi gjør og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger