fbpx

Uansvarlig å oppfordre til diskriminering Spesial

Uansvarlig å oppfordre til diskriminering

Podcastvert Sophie Matlary assosierer Islam Net med terror og ekstremistiske, salafistiske grupperinger. Det er rett og slett usmakelig!

Publisert hos Utrop 8. april 2021.

Podcastvert Sophie Matlary assosierer Islam Net med terror og ekstremistiske, salafistiske grupperinger. Det er rett og slett usmakelig! Hennes konnotasjoner til terror og at vi står på lista til PST, er ikke bare trist, men også feil. Islam Net har faktisk forelest for Politiet om hvordan radikalisering av muslimsk ungdom kan forebygges.

Norske muslimer skal ikke dikteres av andre stater

Å assosiere Islam Net med jihadisme er som å assosiere Fremskrittspartiet (FrP) med høyreekstremisme og peke på Anders Behring Breivik som fra 1999 til 2006 var medlem av FrP. Han var også formann og styremedlem i lokallaget hos FpU Oslo Vest. En slik sammenligning ville uten tvil falt i dårlig jord blant folk flest.

Kjære Matlary, vi i Islam Net er vanlige sunnimuslimer. Vi er verken reaksjonære salafister, wahhabitter eller jihadister, slik du beskylder oss for. Ei heller lar vi oss påvirke av totalitære regimers islamtolkninger.

Du hevder at Saudi-Arabia har vært involvert i donasjonene til kjøpet av eiendommen og det planlagte aktivitetssenteret i Groruddalen. Dette er feil. Vi har ikke mottatt en eneste krone fra utenlandske statlige aktører. Vi er imot all form for utenlandsfinansiering fra totalitære regimer som ikke respekterer trosfrihet eller menneskerettigheter. Vi ønsker ikke at norske muslimers teologi skal dikteres av andre stater.

Mange kvinner aktive i Islam Net

Du påstår at det er uansvarlig av regjeringen å akseptere at Islam Net får grobunn i Norge når vi har vært her i 13 år og faktisk jobbet systematisk mot radikalisering. Du skriver: «Argumentet om at ‘loven er lik for alle’ og at det er en menneskerettighet å utøve sin tro, holder ikke … det er ingen menneskerett å mene at kvinner er eiendelene til menn eller at man kan rettferdiggjøre vold mot kvinner, slik Islam Net hevder på nettet.»

Kjære Matlary, jeg er kommunikasjonsansvarlig i Islam Net. Jeg har vært muslim siden 2009 og har en master i Public Health fra King`s College London, University of London, og har et PhD-kurs i Social Policy, Life Course and Gender fra The Nordic Centre of Excellence in Welfare Research. Jeg tok et bevisst valg i å bli muslim og har måttet kjempe for min rett til å praktisere min tro. Tror du at jeg ville forsvart en organisasjon som ser på meg som en «manns eiendel som han kan mishandle»? 

Islam Net kan tiltrekke opp mot 1000 muslimer på sine events, og rundt 80% av deltakerne er ofte kvinner. Tror du virkelig at norske muslimske kvinner er så tankeløse at de oppsøker en organisasjon som vil frata dem deres grunnleggende rettigheter? Det henger ikke på greip!

«Vi skal kritisere […] men ikke hindre eller forby»

Islam Net mener at kvinner og menn er likeverdige, både som ektefeller, barn og foreldre. Vi oppfordrer både kvinner og menn til å ta høyere utdanning, bidra i samfunnet via jobb, frivillig arbeid og sosialt engasjement. Vi mener det er positivt at muslimske menn og kvinner tar del i politikken, jobber som lærere, forskere, samfunnsvitere, pedagoger, leger, psykologer og alle andre givende yrker. Forslaget ditt om å forby Islam Net, en lovlig organisasjon, er for det første basert på falske argumenter.

Og for det andre: Det er, og det skal være, religionsfrihet i Norge. Vi har alle rett til å praktisere vår tro innen lovens rammer. Ekstremismeforsker Lars Gule og menneskerettsforsker Hadi Strømmen Lile skrev i Dagbladet«Islam Net er ingen ulovlig organisasjon, ei heller et registrert trossamfunn. Dette er en muslimsk organisasjon som henvender seg til ungdom. Det de tror og praktiserer ligger godt innenfor religionsfrihetens grenser. Det betyr ikke at vi må like det de tror og praktiserer. Tvert imot, vi kan og skal kritisere, men likevel er deres virksomhet noe vi må tolerere, ikke hindre eller forby.»

Sist redigertfredag, 23 april 2021 15:54
Tilbake til toppen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Paradiset? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av et aktivitettsenter i samarbeid med Iman Aktivitetssenter og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger