fbpx

Per Sandberg og sykdomstegn

Per Sandberg og sykdomstegn

Det er ikke akkurat pyntede betegnelser som Per Sandberg tar i sin munn når han går til angrep på rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Mon tro om det er førjuls-stresset som har tatt overhånd? Fremskrittsparti-politikeren sparker i ordelag som nesten stempler den respekterte rektoren som kriminell.

Ulv! Ulv!

Rektor Kari Toverud Jensen ser ut til å være forberedt på det som måtte komme. Det skal en ganske sterk hud til å tåle de kraftfulle og stygge beskyldninger som Per Sandberg lar hagle over rektoren. Det er ikke første gang foredrag som studentene i Islam Net inviterer til, skaper ukontrollerte reaksjoner hos enkelte, men denne gangen ser det ut til at ulv! har blitt ropt minst en gang for mye.

Ungdommene i Islam Net har igjen klart å få en internasjonal lærd, med utdypende kunnskap innen islam, til å komme til Hovedstaden for å holde foredrag og besvare spørsmål fra alle interesserte. Mange av ungdommene er knyttet til Høgskolen, som er et naturlig egnet sted for foredragene. Behovet for seriøse, åpne og ryddige debatter omkring islamske tema, er stort i en tid der diskursen fremdeles anføres av spekulanter og sekundære kilder. Ikke minst er behovet for slike opplysende møtesteder spesielt sterkt for Norge og Hovedstaden, med tanke på landets oppfostring av og erfaring med Utøya morderen. I en slik arena bør det også vises forståelse for at arrangørene ønsker forsiktighet for å hindre spekulative tabloid-oppslag, samt uønsket eksponering av de tilstedeværende.

Behov for opplysende møtesteder

Allikevel, på tross av et slikt synlig behov for samfunnet, så var det forventet at enkelte ville vise sin protest. De samme stemmene, som på den ene siden roper «ytringsfrihet, åpenhet og liberalisme» når det angår egne kampsaker, og som på den andre siden vil stenge dører, hindre åpne debatter og drive med uthenging av verste tabloidsort til stemmer de selv ikke liker eller er enige i. Eller til stemmer de rett og slett ikke kjenner til, men som de bare «har hørt om».

Per Sandberg fremhever seg selv som del av dette hylekoret, og det er nesten pinlig avslørende hvordan han som FrP politiker, ønsker å irettesette seriøse aktører som Kari Toverud Jensen, med sterke beskyldninger om «ideologisk kapitulasjon».  Spesielt blir slike ord sterke når de kommer fra en FrP politiker, som har drevet med en stigmapolitikk i en rekke årtier; mot enslige forsørgere, mot samer, mot homofile, mot de med annen hudfarge eller religion og som ikke tar fem øre for å sette bestemor ut på anbud. Joda, vi kjenner lusa på gangen. Altfor mange «ulv! ulv!» kombinert med en avslørende dårlig selvransakelse, har nok fått skapt sin virkning, og islam hatere har avslørt seg selv. Og godt er det, selv om vi lever i en tid der «islamisme og radikalisme» fremdeles selger som varmt jule-brød og Fritt-ord priser deles ut etter en oppskrift selv 7 åringer klarer å forutse.

Krav til egeninnsats?

Har Per Sandberg selv deltatt på noen av Islam Nets arrangement han selv så sterkt tar avstand fra?  Burde det settes et minstekrav til egeninnsats for ham og andre offentlige talspersoner som uttaler seg skråsikkert om Islam Net, al-Haddad, eller andre besøkende til Norge?   Hvor lenge skal Per og andre tilsvarende aktører få gjenta sine hoved paroler om beskyldninger av jøde eller homofili hat, uten at det blir stilt krav om fullstendige dokumentasjoner? Det forventes mer, rett og slett.

Anklager om nazisme

Per Sandberg hevder at al-Haddad bærer trekk av nazismen. Ironisk er det nok heller Sandberg som bærer trekk av nazisme i måten han opptrer på ved å fremstille islam som rene ondskapen. Hitler gjorde det samme mot jødene. 22. juli vet vi var en konsekvens av hat mot muslimer, og at Breivik anså Arbeiderpartiet som landssviker fordi de var «vennlige mot muslimer». Tror Per at vi har glemt dette?

Dette hatet mot islam og muslimer har vært inspirert at FrPs lenge fremmedfiendtlige politikk, med sterke nazistiske trekk. Selv etter 22. juli har Carl I. Hagen til og med ønsket å forby muslimer å gjøre bønn på skolen. FrPs farlige propaganda har vært med å skape hat, til å skape forakt mot annerledeshet. Er dette trekk vi ønsker å ta med oss som verdier i det norske samfunn?

Avslørende mot-demonstrasjon

Det er unektelig mistenkelig at enkelte står frem med så sterke beskyldninger mot Islam Net, uten selv i det minste å ha deltatt på noen arrangement. Også fremtredende aktører som Lars Gule, som møtte opp med svært liten støttegruppe til en motdemonstrasjon til al-Haddads foredrag den fredag 21. desember, avslører sine fordommer. For hvordan er det mulig å ta en mann på alvor, når hans selv avslører sin forakt for andre mennesker og kvinner, med uttalelser om at «kvinner med hijab er selvhjernevasket»? Tror Gule ikke at vi kvinner har fått en hjerne til å tenke med, uten hjelp av ham?

Norske tradisjoner

Det nærmer seg jul, og mange norske menn og kvinner forbereder seg til tradisjonsrike dager. Vi muslimer feirer ikke jul, men liker å gi hverandre gaver året rundt og tror på at det lønner seg å være snill- helt julenissefritt. Sånn sett egentlig veldig norsk. En del tradisjoner kan vi være enige om å klare oss godt foruten, selv om det fremstår som «norsk».  Enkelte har kanskje mer til felles med Espen Askeladdens store bror Per, men det er vel ingen tvil om at det er Espens utrolige mot, stå-på-vilje og optimistiske karakter til å møte det nye og ukjente, vi heller vil trykke til vårt hjerte. Ikke en mentalitet som Pers, som fremstår som hatefull, bitter, pessimistisk og forhåndsdømmende.

Dessverre ingen gaver til Per Sandberg denne gang.  Selv om du også er trønder Per, så er det lov til å være «træg» med å dømme andre. Per settes i karantene med utilslørte sykdomstegn, dog strafferettslig tilregnelig.

Tilbake til toppen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Paradiset? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av et aktivitettsenter i samarbeid med Iman Aktivitetssenter og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger