fbpx

Det er ikke sharia som fremmer hykleri, det er vi nordmenn

Det er ikke sharia som fremmer hykleri, det er vi nordmenn

Aftenposten trykket sist onsdag kronikken «Sharia fremmer hykleri», og som ventet, var den nok en karikatur hvor alt som ligner på muslimsk lov skal fordømmes, mens alt tilknyttet Vesten hylles. I kronikken beskyldes muslimske land for dobbeltmoral og hykleri som er å finne overalt her i Vesten.

En komisk karikatur av islam

Aftenposten trykket tidligere denne uka en kronikk skrevet av Sylo Taraku, generalsekretær hos LIM. I kronikken starter han med å vise avsky over at norske Marte Dalelv ble dømt for utenomekteskapelig sex i Dubai, på tross av at dette er loven i landet. Etter dette går han til angrep på muslimske land angivelig styrt etter «sharialover», og han kritiserer landene for å være dobbeltmoralske. Alt i alt var kronikken nok en komisk karikatur av islam, hvor muslimske land blir fremstilt som intet annet enn lovløse, kvinneundertrykkende avgrunner. Men interessant nok viste den i stedet hans egen, og vår alles dobbeltmoral som det norske folk. Det kommer vi tilbake til.

Religiøse lover

Taraku skriver at religiøse lover fører til en slags dobbeltmoral i samfunnet. På den ene siden forbyr Dubai sex utenfor ekteskap, men på den andre siden er det prostitusjon i landet. Alkohol er forbudt i mange muslimske land, men det hindrer ikke folk i å kjøpe og konsumere det. Homoseksualitet og sodomi er utbredt i noen land, på tross av at det er strengt forbudt offisielt. Denne typen dobbeltmoral, påstår Taraku, er en konsekvens av religiøse lover, og han mener den ville forsvinne om man heller implementerte sekulære lovverk. Gir dette egentlig mening?

Det at folk som bedriver kriminalitet forsøker å holde lovbruddene sine hemmelige, er ingen overraskelse. Og det at brudd på lover skjer i et land – sharia-styrt eller ei – er ikke annet enn naturlig. Men det faktum at folk bryter lover i skjul, er på ingen måte noen grunn til å fjerne lovene. Om vi følger en slik logikk, burde ting som lover mot piratkopiering fjernes her i Norge – mange ungdommer laster ned filmer og musikk ulovlig, selv om samfunnet vårt anser det som umoralsk og galt.

Det at folk bryter fartsgrensa, er absolutt ingen grunn til å fjerne fartsgrenser i seg selv. Mange mennesker har her i Norge voldtatt, eller drept – betyr det at vi burde oppheve forbudet mot voldtekt og drap? Prostitusjon er forbudt i Norge, og de fleste er enige i at det er galt og skadelig for kvinnene involvert. Dette har dog ikke hindret at sexkjøp i Norge bare øker og øker. Skal vi da kalle norsk lov dobbeltmoralsk og si den fremmer hykleri, og kanskje til og med oppheve lover i følge Tarakus logikk, bare fordi noen bryter dem? Loven må ikke oppheves bare fordi den blir brutt. Det er åpenbart at slik logikk ikke holder vann.

Dobbeltmoralsk å dømme

Den virkelige dobbeltmoralen ser vi imidlertid fra vår egen side. For hvordan var det vi som et folk reagerte da Marte Dalelv ble arrestert for utukt i Dubai? Hennes sak har de siste ukene blitt internasjonal, og det har kommet frem en del informasjon den siste tiden som setter tvil ved påstanden hennes om at hun ble voldtatt. Hun skal ha gitt falsk forklaring for politiet, og rett ut løyet enten om voldtekten i utgangspunktet, eller løyet om at samleiet var frivillig senere. Overvåkningskameraer fra hotellet, som senere ble vist frem i retten, viste henne gå frivillig inn på rommet med mannen, mens Dalelv selv påsto at han dro i henne mens hun protesterte. Når alt kommer til alt, har hun gjort det veldig vanskelig å tro på henne i denne saken.

Ettersom hun trakk voldtektsanmeldelsen, og innrømte både frivillig, utenomekteskapelig sex, alkoholkonsum og falske anklager, var det bare naturlig at hun ble stilt for retten: hun brøt loven i landet hun var i, og det har konsekvenser. Det er meningen at man skal respektere loven i landet man bor i, er det ikke? Er det ikke akkurat det mange «islamkritikere» sier om muslimske innvandrere i Norge – at siden de kommer hit til oss, må de følge våre lover og respektere våre verdier og normer? Er det ikke da et prakteksempel på dobbeltmoral at vi skal be Dubai, eller andre land, om å endre sine lover fordi vi ikke liker dem? Er ikke hele kronikken til Taraku dobbeltmoralsk?

Tilbake til toppen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Jannah? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av vår moské og dawah-senter samt det arbeidet vi gjør og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger