fbpx

Informasjonsturné om islam til Nordkapp 2010

Informasjonsturné om islam til Nordkapp 2010

En gruppe på fire muslimer gjennomførte en spesiell rundreise til Nordkapp i juli måned. Reisen varte i elleve dager og dekket en distanse på nærmere 3000 km. Gruppen besto av tre menn og en ti år gammel gutt. De startet i Tromsø og kjørte gjennom hele Finnmark fylke frem til Nordkapp, og deretter østover mot Vardø og Kirkenes.

Denne rundreisen var organisert av Islam Net og Alnor Senter, og meningen med reisen var å nå ut til mennesker i utkantstrøk for å formidle Islams budskap, oppklare generelle misoppfatninger om Islam, samt bli kjent med muslimene i disse strøkene for å se hva slags behov de har. Valget falt på Finnmark og Troms fylke som ligger høyt oppe i det arktiske strøk.

Flere måneders nøye planlegging bidro til at reisen ble en stor suksess, og gruppen var overveldet over hvor imøtekommende og interessert folk flest var i å lære om Islam. I alle byer og tettsteder de stoppet opp, satte gruppen opp en informasjonsstand i sentrum, hvor de delte ut gratis bøker og hefter om Islam. Det ble investert i et solid telt med vektskiver for å takle det lunefulle arktiske klimaet. Bortsett fra første dagen var det stort sett oppholdsvær og sol under hele reisen.

http://www.youtube.com/watch?v=Nhz01hX4ejA

I Alta ble det tidligere i år åpnet opp en ny moské, i et forhenværende restaurantlokale, nær flyplassen. Gruppen ble vel mottatt av muslimene der, og ble invitert med på en uforglemmelig båttur den andre dagen. Ferden gikk ut til en fugleøy hvor det hekket hundrevis av måker. Der hadde de piknik og gjorde salah (obligatorisk bønn) før de fortsatte å fiske.

Deretter reiste de til Hammerfest, en vakker by ute i havgapet, som har nærmere 10.000 innbyggere. Her hadde muslimene opprettet en moské i en nedlagt kirke, hvor de også hadde startet opp med Koranundervisning for barn og ungdom. Ca. 250 - 300 muslimer er bosatt i Hammerfest. Befolkningen i Hammerfest viste stor interesse for informasjonsstanden, og det var folksomt rundt standen hele dagen.

Derfra gikk ferden videre nordover til Honningsvåg, og så til Nordkapp. Da gruppen ankom Nordkapp, følte de at de var kommet til verdens ende. Her var det kun Svalbard som var mellom dem og selveste Nordpolen.

I Karasjok ligger Sametinget, og her snakker de fleste samisk. Under hele reisen overnattet gruppen i hytter på Campingplasser. All overnatting var forhåndsbooket, og alle steder for informasjonsstand var forhåndsgodkjent av de lokale kommunene.

Etter Vardø og Kirkenes gikk ferden sørover til Kautokeino, hvor den samiske kulturen er fremtredende. Gruppen hadde mange interesserte som besøkte informasjonsstanden og fikk med seg bøker. Dagen etter startet den lange kjøreturen tilbake til Tromsø hvor gruppen hadde en oppsummering av reisen, før alle pakket og dro hjem. Konklusjonen var at denne rundreisen var en stor suksess, og at slike reiser i utkantstrøk er givende og nyttig på flere måter. Gruppen var veldig fornøyd og følte at reisen også hadde bidratt til å oppklare mange misoppfatninger om Islam, som dermed ligger til grunn for brobygging og toleranse mellom mennesker.

Steder for informasjonsstand; Sjøvegan, Finnsnes, Alta, Hammerfest, Honningsvåg, Nordkapp, Karasjok, Kirkenes, Vardø, og Kautokeino.

Reisens varighet: 11 dager

Distanse: ca 2800 km

Sist redigertlørdag, 28 november 2015 18:44
Tilbake til toppen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Paradiset? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av et aktivitettsenter i samarbeid med Iman Aktivitetssenter og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger