fbpx

En norsk muslimsk kvinnes stemme Spesial

En norsk muslimsk kvinnes stemme

Det er utrolig ironisk og ikke minst hyklersk at dere som skriker om å «frigjøre muslimske kvinner fra undertrykkelse» ikke engang vil lytte til de muslimske kvinner som dere påstår trenger frigjørelse.

Uærlig og urettferdig debatt

Det går ikke en dag forbi uten en het islam-debatt. Og dag inn som dag ut er den debattert av uvitende og trangsynte mennesker som ikke engang smaker på ordene som kommer ut av munnen deres. Noen ganger kommer folk med så utrolig usaklige utsagn at det er ubegripelig at disse menneskene har klart å fullføre skolen eller oppnå noe som helst i livet sitt. Til tider skjønner jeg ikke om man skal le eller gråte når folk sier slike absurde ting om oss. Men mest av alt er det provoserende for det er faktisk disse menneskene som er med på å avgjøre, eller skal jeg si begrense, hverdagen til oss muslimske kvinner. Å si at disse lovforslagene er for å hindre ekstremisme eller frigjøre muslimske kvinner fra undertrykkelse, er så langt fra sannheten som det går an. Hvordan jeg vet det? Vel, fordi jeg er den muslimske kvinnen dere snakker om.

Jeg kan ikke snakke for absolutt alle muslimske kvinner i Norge, fordi ikke alle praktiserer påbudene og de diverse praksisene i sin religion, og det er heller ikke dem disse tingene går utover. Men jeg vet at jeg kan snakke for resten. Jeg kan snakke for de praktiserende muslimske kvinnene som opplever det samme som jeg gjør. Og vi er mange! Vi er mange muslimske, sterke, selvstendige kvinner som er lei av å ikke bli hørt. Dere diskuterer om oss, samtidig som dere nekter å høre på oss. Det blir det ikke noe sunn samfunnsdebatt ut av, det blir bare et islam-fiendtlig og ikke minst kvinneundertrykkende kor som ikke kunne bry seg mindre om hvordan dette påvirker oss.

Ingen prakker sin religion nedi halsen på folk

Ved at vi praktiserer vår religion, ved å be, faste, bruke hijab, drive med veldedighet, dra på foredrag i moskeen, og slike hverdagslige ting muslimer gjør, prakker vi altså ikke islam nedi halsen på samfunnet. Norge bør være et tolerant samfunn som aksepterer muslimer (og andre minoriteter) slik de er. Samfunnet må tåle praktiserende muslimer, ikke bare de sekulære. Man må tåle å se noen med hijab og vide kjoler istedenfor moderne vestlig klær. Er Norge et så svakt og intolerant samfunn at selv dette er for mye? Kommentarfeltene under artikler om islam er fulle av hat. En person skrev at det er for mye har han å måtte tåle å se noen med hijab. Det var for han å «prakke religionen på han», selv om alt han må gjøre er å gå forbi denne personen på gaten. Det er for drøyt!

Hva er egentlig norske verdier?

Det snakkes stadig om islamisme og at muslimer truer norske verdier, og må følge norske skikker. Men ingen ser ut til å fortelle hva dette er? Hva er egentlig norske verdier? Er det å vise mye hud en norsk verdi? Gjør det meg unorsk om jeg ikke vil vise frem kroppen min? Det er som regel når hijab, niqab, burkini eller andre dekkende klesplagg diskuteres, at «norske verdier» blir brakt opp. Har ikke nordmenn andre verdier som de er stolte av? For meg er gode verdier bl.a. å være raus, gjestfri, empatisk, gjøre veldedighetsarbeid, være ærlig, tolerant, lærevillig og innrømme sine feil. Dette er gode verdier og egenskaper. Stopper mine klær meg fra å være slik? Eller stopper mine klær meg fra å bidra til samfunnet? Er jeg ikke integrert fordi jeg ikke følger siste mote? Er jeg ikke et likeverdig menneske med intellekt fordi jeg dekker mitt hår og min kropp? Får jeg høyere IQ av å gå med miniskjørt eller bikini? Skjønner dere hvor teit dette blir? Det handler i bunn og grunn da om ting dere ikke vil se eller ha noe av, ikke at vår livsstil og klesstil er et større problem enn det.

Hvor er muslimenes stemme?

Det er nemlig ikke deg og din hverdag dette gjelder. Er du så svak at du ikke tåler å gå forbi en kvinne med hijab eller niqab? Ødelegger det livskvaliteten din? Blir livet ditt ødelagt hvis du ser en dame i burkini som bader og lager sandslott med barna sine på stranda? Er du så ynkelig? Nei? Vel så la oss nå være i fred, eller i det minste ta med muslimenes stemme i debatten som kun påvirker vår livskvalitet. Det kommer gode kronikker fra muslimer som taler vår sak, men hvor mye av dette blir tatt i betraktning? Som regel blir det bare mer hets og navnkalling.

En som har stått på som stemme for muslimer er Islam Nets leder Fahad Qureshi. Og jeg takker han for at han gang på gang stikker nakken ut for oss, til tross for hets og eventuelle trusler han må møte. Liberale og progressive muslimer prøver å svekke hans arbeid og hans ord gjennom propaganda og skittkasting, men sannheten er at han snakker faktisk for minst over halvparten av muslimene i dette landet. Media og politikerne burde faktisk ta hans initiativ mer positivt og heller virkelig høre på det han har å si, fremfor å bruke alt han sier imot han på en eller annen måte eller henge seg oppi hudood-straffer som ikke er relevant for samfunnet vårt. Hvis dere virkelig vil at muslimer skal være en del av samfunnet, slik dere påstår, så bør dere ta våre meninger med i betraktning. Og nei, det er ikke muslimer som forlanger særbehandling. Det er ikke vi som bringer opp islam, hijab, niqab, burkini og den samme gamle regla hele tiden. Det er «kritikerne» som ikke lar oss leve i fred. Og når vi først blir diskutert, er det minste vi forventer at dere i hvert fall skal høre på oss. Vi er også norske, lovlydige borgere med samme rettigheter som alle andre.

Tilbake til toppen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Paradiset? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av et aktivitettsenter i samarbeid med Iman Aktivitetssenter og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger