fbpx

Dialogmøte: Islamofobi eller integrering?

Dialogmøte: Islamofobi eller integrering?

Forbud mot hijab på barneskolen, forbud mot niqab i det offentlige rom, ulike sanksjoner mot foreldre som sender barna sine på koranskole i utlandet, håndhilse-hysteri;

Islam og muslimer er konstant oppe til debatt i samfunnet - på mange måter er hele innvandrings- og integreringsdebatten sentrert rundt landets muslimske minoritet. Sjelden ser vi et slikt politisk fokus på andre minoriteter, og i senere tid ser vi politiske vedtak og lovforslag som tilsynelatende er spesifikt rettet mot denne minoriteten. Dette er en utvikling vi ikke bare har her i Norge, men i mange land i den vestlige verden.

Er dette konstante politiske fokuset på en religiøs minoritet fundert på fremmedfrykt? Har det sitt utspring i kulturell overlegenhet og etnosentrisme? 

Det er på tide å ta denne debatten fra dens rot. Islam Net inviterer til dialogmøte hvor vi vil diskutere dette tema med et ekspertpanel med forskere og samfunnsdebattanter. Møtet vil ledes av Mahir Osman, juridisk fagmedarbeider hos Islam Net. 

Foreløpig bekreftede paneldeltagere: 

  • Ulrika Mårtensson, professor v/ NTNU, Institutt for filosofi og religionsvitenskap. 
  • Cora Alexa Døving, forsker v/ HL-senteret. 
  • Muhammed Qasim Ali, frilans journalist og samfunnsdebattant. 
  • Fahad Qureshi, leder for Islam Net og samfunnsdebattant. 

Deltakerlisten oppdateres forløpende. 

Dialogmøtet vil finne sted på Grorud samfunnshus. Billetter kan bestilles via vipps 44544 à Billetter. Bestiller du nå er prisen kr 100,- og i døra er det kr 150,-

Join eventen på Facebook!

Sist redigerttirsdag, 12 mars 2019 06:31
Tilbake til toppen

BLI MEDLEM OG FAST GIVER HOS ISLAM NET

Støtt dawah i Norge gjennom ditt medlemskap og den velstand som Allah har velsignet deg med. Så vil du se at Allah vil gi deg suksess i dette livet og i det neste. Doner direkte til 1503.11.96792 eller vipps til 44544.

 

LES MER

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger