fbpx

Dialogmøte: Islamofobi eller integrering?

Dialogmøte: Islamofobi eller integrering?

Forbud mot hijab på barneskolen, forbud mot niqab i det offentlige rom, ulike sanksjoner mot foreldre som sender barna sine på koranskole i utlandet, håndhilse-hysteri;

Islam og muslimer er konstant oppe til debatt i samfunnet - på mange måter er hele innvandrings- og integreringsdebatten sentrert rundt landets muslimske minoritet. Sjelden ser vi et slikt politisk fokus på andre minoriteter, og i senere tid ser vi politiske vedtak og lovforslag som tilsynelatende er spesifikt rettet mot denne minoriteten. Dette er en utvikling vi ikke bare har her i Norge, men i mange land i den vestlige verden.

Er dette konstante politiske fokuset på en religiøs minoritet fundert på fremmedfrykt? Har det sitt utspring i kulturell overlegenhet og etnosentrisme? 

Det er på tide å ta denne debatten fra dens rot. Islam Net inviterer til dialogmøte hvor vi vil diskutere dette tema med et ekspertpanel med forskere og samfunnsdebattanter. Møtet vil ledes av Mahir Osman, juridisk fagmedarbeider hos Islam Net. 

Foreløpig bekreftede paneldeltagere: 

  • Ulrika Mårtensson, professor v/ NTNU, Institutt for filosofi og religionsvitenskap. 
  • Cora Alexa Døving, forsker v/ HL-senteret. 
  • Muhammed Qasim Ali, frilans journalist og samfunnsdebattant. 
  • Fahad Qureshi, leder for Islam Net og samfunnsdebattant. 

Deltakerlisten oppdateres forløpende. 

Dialogmøtet vil finne sted på Grorud samfunnshus. Billetter kan bestilles via vipps 44544 à Billetter. Bestiller du nå er prisen kr 100,- og i døra er det kr 150,-

Join eventen på Facebook!

Sist redigerttirsdag, 12 mars 2019 06:31
Tilbake til toppen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Paradiset? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av et aktivitettsenter i samarbeid med Iman Aktivitetssenter og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger