fbpx

Konvertitt – Guide for nye muslimer

Konvertitt – Guide for nye muslimer

Det er stadig noen som finner meningen med livet og vender seg til islam. Hvis du er ny muslim eller kjenner noen nye muslimer er det fint om du leser og følger opp rådene vi har listet opp her.

Vår facebook side

Du finner oss på facebook her.

Introduksjonskurs om islam for nye muslimer

Som ny muslim er det en del grunnleggende ting man må lære seg. Man må lære seg om hva troen på Allah innebærer, hva det virkelig vil si å være muslim, hvordan man tilber Allah og en del andre ting. Det første vi anbefaler deg som ny muslim er å gå gjennom et introduksjonskurs om islam med Sh. Hussain Yee, som er en meget kunnskapsrik lærd og som selv er konvertitt. I dette kurset vil du få en grunnleggende introduksjon til de fem søylene av islam, de seks søylene av troen og mye mer inkludert råd om hvordan du som ny muslim kan møte utfordringene det bringer med seg å konvertere til islam, både fra familie og samfunnet rundt. Kurset kan ses her. I tillegg til dette kurset på video, arrangerer vi tidvis et tremåneders kurs i Oslo som alle bør delta på. Klikk her for mer informasjon om kurset.

Lær deg å be

Bønnen er en plikt i islam som alle muslimer må utføre fem ganger om dagen. Bønnen er ikke en byrde, men en lettelse fra Allah hvor Han gir oss mulighet til å koble ut fra denne verdens stress og problemer så sjelen kan få ro og kommunisere med sin Herre. Samtidig som man lærer seg om fundamentene av den islamske troen, er det viktig at man lærer seg å be for det er bønnen som virkelig skiller en troende fra en ikke-troende. Klikk her for en enkel introduksjonsvideo om hvordan du skal be.

New Muslim Academy

Den beste måten vi anbefaler å tilegne seg kunnskap på er gjennom et organisert skreddersydd system egnet for nye muslimer. Det er et nettbasert 1-måneds helt gratis kurs for nye muslimer på engelsk som blir holdt av flere erfarne lærde hvor flere av dem er konvertitter. Kurset er veldig fleksibelt med tid da det det er videoer man skal gå gjennom sammen med enkelt lese-materiale. I tillegg har man live sesjoner med de lærde man kan delta på om man har tid. Du kan registrere deg på kurset her: New Muslim Academy. Lik New Muslim Academy på facebook.

New Muslim Guide og konvertittpakken

I tillegg til New Muslim Academy finnes en utrolig fin og enkel nettside – New Muslim Guide – hvor du kan lese alt du trenger å gå gjennom i din tidlige fase som muslim. Vi anbefaler at du leser gjennom hele denne nettsiden i kronologisk rekkefølge. Du kan også få hele denne nettsiden tilsendt i bokform helt gratis ved å bestille konvertittpakken fra oss.

Videre kurs om islam

Når du er ferdig med 1-månedskurset kan du fortsette studiene av islam ved å ta flere nettbaserte enkeltkurs om på Islamic Online University. Dersom du virkelig vil studere islam kan du begynne på en bachelor-utdanning i islam på samme online universitet. Etter at du har meldt deg på, eller om du trenger hjelp til å melde deg på kan du bli med i facebook-gruppen for de norske IOU studentene.

Besøk moskeen

Vi anbefaler nye muslimer å holde tett kontakt med det muslimske miljøet slik at man er flere som jobber sammen om å bli sterkere i troen. Samtidig som at dette kan være veldig nyttig, kan det også ha sine ulemper. Man vil møte forskjellige mennesker som vil si ting som man ikke helt forstår eller kanskje de vil overbelaste deg med ting de mener du må gjøre for å være en god muslim. Du må alltid huske at du tar ting i riktig tempo, men det betyr ikke at man ikke forbedrer seg. Man må hele tiden forsøke å bli mer praktiserende og kunnskapsrik om islam. Hvis du bor i Oslo anbefaler vi at man besøker moskeen Tawfiiq Islamic Center som holder til på Åkebergveien 40, 0650 Oslo.

En gyllen regel

En gyllen regel når det gjelder kilder / mennesker man tar imot informasjon om islam fra er at det er veldig viktig at man er kritisk og nøye. Det er veldig mange som ikke har kunnskap om islam, men som vil forsøke å fremstå som meget kunnskapsrike. Slike mennesker vil lede deg på villspor. Det finnes også forskjellige sekter som vil forsøke å verve nye muslimer til deres sekt. For å unngå at man lar seg lure eller mislede må man være veldig forsiktig. Den gylne regel er at alt vi tar imot om islam må være basert på slik profeten Muhammed (fred være med ham) sine ledsagere forstod hans forkynning av Koranen. Koranen er Allahs ord, og det er den vi skal følge. Men alle hevder å følge Koranen, så hvordan skiller man rett fra galt? Det gjør man ved å sørge for at det er profeten Muhammed (fred være med ham) sin forklaring av Koranen du følger. Hvem som helst kan (mis)tolke Koranen, og folk gjør det hele tiden. Den beste til å tolke Koranen, faktisk den eneste som virkelig kunne gjøre det, var Muhammed (fred være med ham), Guds sendebud. Hans tolkning av Koranen kan heller ikke forstås slik vi som lever i dag vil prøve å forstå den. Den skal forstås slik han (fred være med ham) forklarte den til de som levde rundt ham. Det er de rettskafne ledsagere av Profeten (fred være med ham) sin forståelse av Profetens forkynning av Koranens budskap vi må følge. Så om noen har en annen forståelse enn denne, er den garantert feil. Om noen sier noe stygt om Profeten (fred være med ham) sine ledsagere eller hans koner, er de garantert misledet. Om noen sier at Profeten (fred være med ham) lever blant oss i dag, er de garantert misledet, for intet menneske kan unnslippe døden. Om noen oppfordrer til å søke hjelp direkte fra Profeten (fred være med ham) eller andre rettskafne, men avdøde mennesker, er de garantert misledet. Det er fordi man kun skal be Allah om slik hjelp, og det å søke hjelp fra andre som ikke er istand til å hjelpe er en form for avgudsdyrkelse. All vår tilbedelse skal kun rettes mot Allah. Om noen forherliggjør krig og drap av sivile mennesker, er de også misledet. Om noen mener at Skaperens lover i Koranen ikke er gjeldende i vår tid, eller at man er nødt til å tolke Koranen på nytt for at vi skal kunne tilpasse oss samfunnet vi lever i eller såkalte moderne menneskerettigheter, så er de misledet. Det er fordi Guds ord er gjeldende i all tid fremover og kun Profeten (fred være med ham) sin forklaring av Allahs budskap er den beste. Det er ikke Skaperen av universet som skal tilpasse seg det samfunnet mener er rett og galt, det er samfunnet som skal underkaste seg Allah. Om du ser noen av disse tegnene hos de som du omgås med eller hos de som tilbyr å hjelpe deg med islam, så bør du isolere deg fra slike mennesker for å redde din tro.

Nyttige nettsider

  • www.IslamQA.no - Her finner du svar på dine spørsmål om islam.
  • www.IslamQAV.com - Her finner du svar på dine spørsmål i form av videoer.
  • www.Muhammed.no - Her kan du lese om profeten Muhammed (fred være med ham).
  • www.FinnIslam.no - Her kan du lese om meningen med livet og bevisene for at islam er sannheten.

I tillegg kan du følge med på vår Facebook-gruppe og stille spørsmål der om du lurer på noe.

Annet vi kan hjelpe deg med

Om det er andre ting vi kan hjelpe med så ta kontakt med oss her eller via mail til post@islamnet.no. Om du f.eks. har blitt kastet ut fra hjemmet fordi du er blitt muslim vil vi gjøre så godt vi kan for å hjelpe deg. Om du trenger noen å snakke med kan vi ringe deg opp igjen på tlf.

Tilbake til toppen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Paradiset? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av et aktivitettsenter i samarbeid med Iman Aktivitetssenter og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger