fbpx

Profetens Ummah skyter seg selv i foten

Profetens Ummah skyter seg selv i foten

I Allahs Navn, Den Barmhjertige, Den Nåderike. Gruppen «Profetens Ummah» med Ubaydullah Hussain i ledelsen og Mohyeldeen Mohammed har skrevet hvert sitt tilsvar til Islam Nets artikkel «Den skjulte siden av Profetens Ummah». I sitt tilsvar fortsetter de med å sverte Ahlus Sunnah og stemple oss som murjia-sekten, som er en sekt som oppstod for mange år siden. Det som er verdt å merke at de ikke tar avstand fra de kritiske tingene de er blitt sitert på. De har ikke noe som helst problem med at de har fabrikkert påstanden om at vi tilber andre enn Allah og nevner ikke et ord om deres stygge anklagelse.

Hvordan det hele begynte

Det er viktig å skjønne en ting for å kunne forstå denne pågående konflikten mellom Islam Net og «Profetens Ummah», og det er historien til hvordan alt begynte. Folk er raske med å komme med anklagelser, men i realiteten har de lite forståelse og innsikt i saken. Vi mener det er viktig å belyse dette nå, og den som velger å følge sannheten, alhamdulillah, og de som velger å forkaste alle bevis, isolere vekk sin forståelse, blindt følge sine nære, de for inshaAllah bare fortsette å gjøre det, og i det hinsidige vil vi se hvem som hadde rett.

Islam Net blir ofte beskyldt for å ta sitatene av Mohyeldeen Mohammad som han har postet offentlig tidligere, og selv de han nettopp har postet, ut av kontekst til tross for at det eneste som er limt inn er sitater. Når det gjelder sitatene hans fra 2010, så stemmer det at hele konteksten ikke er nevnt, men de er uansett ikke tatt ut av kontekst. Og om hele konteksten nevnes ved å offentliggjøre alle kommentarene i diskusjonen, slik vi vil for første gang offentliggjøre nå, så kommer enhver rasjonell person til å se hvor falsk ideologien som Mohyeldeen Mohammad og Profetens Ummah promoterer, virkelig er og hva den går ut på.

Slo seg sammen med sufiene og angrep Islam Net

Etter Peace Conference Scandinavia 2010 hadde vi planlagt et nytt arrangement med tittelen «Misconceptions About Islam» hvor vi skulle invitere Shaykh Abu Ameenah Bilal Philips. På denne tiden skrev vi et innlegg på Islam Nets gruppe imot tawassul, å bruke mellomledd mellom seg selv og Allah i dua’a, altså de formene som er shirk eller bid’ah. Vi ble kraftig angrepet av sufier som støttet tawassul via døde mennesker på liv og død. Det er verdt å merke seg at det finnes ulike type sufier med ulike meninger om dette emnet, og at vi ikke er imot alle former for sufisme. Blant annet adh-Dhahabi og Ibn al-Qayyim har prist visse lærde for deres sufisme, for det var en sufisme som var i samsvar med Koranen og sunnah. Det som skjedde i diskusjonen var at Mohyeldeen Mohammad plutselig blandet seg inn i diskusjonen mellom Islam Net og de nevnte sufiene. Det er da han begynte å angripe Islam Net for de sykeste tingene en kan tenke seg, det er da han sa at Islam Net tjenestegjør kuffar, det er da han sa at Islam Net propagerer CIA-Islam, det er da han sa at vi inviterer foredragsholdere som nekter jihad og er tjenere av kuffar, det er da han sa at vår manhaj tjenestegjør shaytan, det er da han sa at våre Ulama er nyttige idioter for kuffar, det er da han kalte oss for en forkastelige fitna-sekt, det er da han sa at denne «sekten» ødela khilafah, det er da han sa at denne «sekten» er løpehunder for kuffar og ønsker å se alle muslimer underkaste seg for kuffar, det er da han sa at vi ødela khilafah og samarbeider med kuffar i å drepe muslimer, det er da han kalte oss «disse murji'ah Talafistene», det er da han sa «Deobandiene er, i motsetning til talafistene, Ahlus Sunnah wal Jamaah» det er da han sa «Masha'Allah bror» til han som forsvarte å gjøre dua’a gjennom døde mennesker, det er da han sa «Grunnen til at jeg svarer IslamNet slik jeg gjør, er at de IKKE følger den salafitiske aqeedah og manhaj, de promoterer talafisme og ødelegger ryktet til de sanne salafstene, som ikke ble etablert av kuffar...» Dette er hele konteksten og Allah er vårt vitne! Vi forsvarte oss selv og islam fra en gruppe sufier som angrep oss for å være imot å gjøre dua’a via døde mennesker, og så kom denne personen, Mohyeldeen Mohammad, og sa alle disse stygge løgnene! Dette er det som er haqq, og ved Allahs navn skal folk se sannheten i det neste liv! Mohyeldeen Mohammad allierte seg med de nevnte sufiene som støttet tawassul via de avdøde og angrep oss. Vi offentliggjør hele samtalen her slik at folk kan se det med sine egne øyne: «Mohyeldeen sverter Islam Net i forsvar av sufier 2010». I tillegg, hvis noen skulle tro at sitatene fra Mohyeldeens sverting av Islam Net som nylig ble postet av han på Tawfiiq Youth er tatt ut av kontekst, kan alt leses her: «Islam Net angripes på Tawfiiq Youth».

Gjorde kompromiss med sunniislam

Man skulle kanskje tro at det endte slik, men det bare fortsatte. Vi hadde ikke gjort noe som helst mot Mohyeldeen Mohammad, ikke en enste ting, det var han som begynte å angripe oss og offentlig forhåne oss på denne måten. Man kan fundere over hvorfor Mohyeldeen Mohammad slo seg sammen med de nevnte sufiene som støttet tawassul via de døde, og angrep sunnimuslimer. Dette er kanskje sjokkerende for noen, men det er ikke overraskende idet hele tatt om en tar den islamske historien til betraktning og hvordan villedede ideologier pleide å operere. De pleide å gjøre kompromiss med hverandre og slå seg sammen, for å angripe sunnimuslimene. Det er nettopp dette Mohyeldeen Mohammad gjorde, men dette er ikke første gangen han gjorde det. Fahad Qureshi hadde også en samtale med Mohyeldeen Mohammad. I denne samtalen sa han at Dr. Bilal Philips ikke var en del av ahlul sunnah wa al-jama’ah. Her ser man tydelig at han fra innsiden av har prøvd å ødelegge for muslimene. Bare tenk over dette:

  1. Mohyeldeen Mohammad hevder å være sallafee.
  2. Mohyeldeen Mohammad angriper Ulama som Shaykh Ibn Baz og kaller dem onde, sier at Shaykh al-Albaany har Murji’ah sektens meninger, og sier at Dr. Bilal Philips ikke er fra ahlul sunnah wa al-jamaa’ah.
  3. Mohyeldeen Mohammad sier at dagens sufier er fra ahlul sunnah wa al-jama’ah.

Man kan klart og tydelig se at det han er ute etter er å splitte sunnimuslimer og spre fitnah blant dem, og måtte Allah bevare oss fra denne fitnah, ameen. Det er ikke overraskende at villedede gjør kompromiss med ahlul sunnah wa al-jamaa’ah og angriper Ulama for å tilfredsstille andre. Enhver person bør innse at å alliere seg med andre, for så å angripe Ulama av ahlul sunnah, ikke kan være annet enn et mislykket forsøk. Etter angrepet på Islam Net i 2010, har Mohyeldeen Mohammad alltid fortsatt med å sverte Ulama og angripe Islam Net, selv om han ikke har vært så aktiv med dette offentlig. Så faktumet er at Islam Net var 100 % uskyldige i denne saken, og at det var Mohyeldeen Mohammad som startet det hele med å alliere seg med en gruppe sufier for å angripe Islam Net.

Hvem er «Profetens Ummah»

Mohyeldeen Mohammed nekter å offisielt assosieres med gruppen som kaller seg «Profetens Ummah» og påstår at han aldri har vært en del av denne grupperingen. Dette er uvesentlig, fordi det er ikke snakk om navnet «Profetens Ummah», det er snakk om ideologien til de som er i dette miljøet. Tidligere kalte følgerne av denne ideologien seg i Norge for «De frivillige», «Islams ansikt utad i Norge», «Ansar al-Sunna» og muligens enda flere navn. For kort tid siden spurte til og med leder for «Profetens Ummah» på gruppen sin om folk mente at de burde bytte navn. Så navnet er irrelevant. Det som er fakta er Mohyeldeen Mohammad er tilknyttet miljøet og har hatt en sentral rolle i å promotere denne ideologien i Norge.

Angrep kommer kun fra én vei

Det er viktig å bemerke seg at Islam Net kun har forsvart seg i den nylige konflikten hvor «Profetens Ummah» og Mohyeldeen Mohammad begynte å henge ut Islam Net. Allah er vitne til sannheten og Han vet at Mohyeldeen Mohammad sammen med andre begynte å offentlig angripe Islam Net, og Allah er vitne til at vi har forsvart oss mot deres anklagelser. Dermed er det klart for enhver person at Islam Net er helt uskyldige i denne saken, og at når noen angriper andre offentlig så er det en selvfølge at den som blir angrepet må forsvare seg selv offentlig. Islam Net hadde ikke angrepet Mohyeldeen Mohammad eller «Profetens Ummah» idet hele tatt, det er på Tawfiiq Youth og «Profetens Ummah» sin facebook gruppe angrepene og uthengningen av Islam Net begynte. De som prøver å legge skylden på Islam Net, vi ber dere om å være rettferdige og se ting i perspektiv for Allahs skyld. Følgere av ideologien til «Profetens Ummah» og Mohyeldeen, rottet seg sammen for å sverte Islam Net uten at et eneste ord var blitt sagt om dem fra vår side. Selv på samme dag som vi publiserte vårt tilsvar, fortsatte Mohyeldeen før vår publisering, å spre en manipulert video av Fahad Qureshi for å sverte ham. Alle de som har lest vårt tilsvar, og virkelig er ærlige, ville ha stått opp for sannheten og forsvart oss. Det er fordi hvis man leser tilsvaret ser man at vi ikke har brukt stygt språk om de som hengte oss ut, ei heller har vi skrevet omfattende kritikk av deres ideologi. Det vi har gjort er å gjengi hva følgere av denne ideologien selv offentlig har sagt og vist støtte til. Grunnen til at noen kanskje ser på vår artikkel som et angrep mot dem er kanskje fordi det vi har gjengitt er så grotesk og motbydelig at man skulle tro vi svartmaler dem. Faktumet er at de svartmaler seg selv og at det er de selv som har sagt de motbydelige ordene.

Følgende analogi vil inshaAllah få rasjonelle folk til å innse sannheten: Anta at du er på et kjøpesenter og plutselig står en mann bak ryggen med buksa nede og urinerer på deg. Med en gang du merker det skriker du ut  «WOW, hva er det du driver, folkens, stopp han, han urinerer på meg.» Så ser du «nøytrale» folk si til deg, «slutt å lag fitnah, hva skjedde med å dekke over en brors feil, dere burde være forente» o.l. Istedenfor å si til denne personen som lager kvalme og urinerer på deg, at han gjør feil, kritiserer de deg for at du forteller folk om hvor stor urett denne personen har gjort mot deg. Noen sier at vi må forene oss uavhengig av uenighetene, men det er ikke så lett når den andre parten urinerer på deg hver gang du snur ryggen til, og nå til og med gjør det rett på ansiktet ditt.

Personangrep

Mohyeldeen Mohammad skrev en respons på vår forrige artikkel, «Den skjulte siden av Profetens Ummah», med en god del nye anklagelser mot Islam Net. Dette offentliggjorde han på Facebook. Han innleder sitt innlegg med det følgende:

«Dette er et svar til Islamnet, etter at dems selvutnevnte og jahil leder, Fahad Qureshi...» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Man kan klart og tydelig se at innlegget begynner med et personangrep på lederen av Islam Net, Fahad Qureshi, og anklager han for å være jahil. Dette sier litt om hvor seriøst man kan ta dette innlegget og hva slags manerer Mohyeldeen har.

Gjør Islam Net takfeer etc.?

Mohyeldeen Mohammad sier videre:

«Islamnet har over lengre tid drevet propaganda, svartmaling, løgnspredning og takfir mot muslimer som er uenig med deres misoppfattede og forvridde versjon av ”Islam”, og jeg skriver ikke dette svaret mot dem av personlige hensikter, men på grunn av farligheten av fitna som denne sekten sprer av gift ut til våre ungdom og for å tilbakevise de falske løgnene som har blitt falskt attribuert til meg gjennom denne gutten Fahad sine grove anklagelser og løgner.» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Han hevder at Islam Net over en lengre tid har drevet propaganda, svartmaling, løgnspredning og takfir mot muslimer som er uenig med Islam Nets «misoppfattede og forvridde versjon av ”Islam”». Dette er grove anklagelser, men hvor er bevisene? Alle kan anklage folk for hva som helst, men tomme påstander uten bevis hjelper lite. Islam Net har aldri drevet med noen form for propaganda eller svartmaling. Heller har vi aldri spredt noen løgner, og i alle fall aldri gjort takfeer på noen som helst muslimer. Vi ber Mohyeldeen Mohammads om å komme med bevis for dette, på hvem er det vi har gjort takfeer? Han kommer aldri til å klare å bevise noe som aldri har forekommet. Vårt ståsted til takfeer er enkelt og tilgjengelig for de som er interessert. Vi mener at takfeer er forbeholdt de lærde, se «Who are qualified to make Takfir? - Q&A - Sh. Shady Alsuleiman».

Mohyeldeen innrømmer at han advarte mot Islam Net fra starten av

Mohyeldeen Mohammad fortsetter sine anklagelser:

«Først vil jeg poengtere at dette ikke kommer som noen overraskelse for meg. Jeg har tidligere erfart hvor arrogant, jahil og barnslig denne gutten og sekten hans er, og jeg vet hva slags aqeedah og manhaj de følger, og har helt siden de startet med sin fitna advart mot dems villèdelse, walillahil hamd.» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Mohyeldeen besvarer ingen argumenter, han bare fortsetter med sine personangrep mot Fahad Qureshi. Legg merke til at han ikke har noen som helst form for akhlaq som en sann praktiserende muslim skal ha. Fahad Qureshi blir anklaget for å være arrogant, jahil, barnslig og fremstilt som en liten gutt. Videre fortsetter Mohyeldeen med sin tidligere opptreden av å kalle Islam Net for en sekt. Det er ironisk å høre at Islam Net er myke mot kuffar og harde mot muslimer, man kan selv reflektere over hvem som egentlig er hard mot muslimer. Det som er viktig i dette sitatet er at Mohyeldeen selv innrømmer at han er den som startet å advare mot Islam Net helt siden vi begynte vår da’wah! Allikevel er det slik at enkelte som fremstår som «nøytrale» har sympati for han og hans ideologiske søsken.

Hvordan skal vi svare på Dommedagen?

Mohyeldeen Mohammad fortsetter sin artikkel:

«Så gjør deg klar til den Dagen du skal stå mellom Allahs Hender, og svare på dine falske anklagelser! Og hos Allah samles alle uenigheter.» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Det stemmer at alle uenigheter samles av Allah og at Allah er vel vitende om hvem som har tatt hvem sin haqq. Med Allahs fadl, inshaAllah så vil vi få vår rett i akhirah. Men hvordan Mohyeldeen Mohammad og «Profetens Ummah» skal forsvare for seg selv for å ha forhånet store Ulama som Shaykh Ibn Baz, Shaykh Salih al-Fawzan, Shaykh al-Luhaidan etc. og snakket nedverdigende om dem, er noe de selv må finne ut av.

Mohyeldeens takfir på de som følger Ibn Baz m.fl.

Mohyeldeen Mohammad fortsetter:

«Vanligvis pleier jeg ikke svare på slike tåpelige anklagelser, eller bruke min tid på folk av bid3a, men siden denne gruppen har overgått sine grenser og kommet med løgner og falske anklagelser mot meg og mujahideen som er ute fi sabeelillah, så skal jeg gjøre det helt klart for de som er i tvil; Jeg har ALDRI gjort takfir på ”hele den muslimske Ummah som følger de store Ulama.” Dette er ren løgn og manipulering som IslamNet er kjent for å gjøre mot de som er uenige med dem. De klipper ut og limer inn og trekker egne konklusjoner ut ifra sin egen ignoranse og uvitenhet.» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Han kaller Islam Net igjen for ahlul bid’ah, kjettere. Videre sier han, uten noen form for bevis, at Islam Net ikke bare har kommet med falske anklagelser mot ham, men også mot mujahideen. Dette er selvsagt ikke sant, vi har aldri kommet med falske anklagelser mot den ene eller den andre, og bevisbyrden ligger på anklageren sin side. Videre hevder han at han aldri har gjort takfir på hele den muslimske ummah som følger store Ulama. Han referer til det vi skrev i vår forrige artikkel:

«Mohyeldeen Mohammad mener at Shaykh Ibn Baz og hans «gjeng» er de onde kongenes lærde. Det er meget alvorlig å forhåne Ulama på denne måten og forkaste dem slik. Han kommenterer videre under posten at dette er Haqq, sannheten. Dette er et sitat fra nåværende Al-Qaida leder Ayman al-Dhawahiri. Ifølge al-Qaida lederen og Mohyeldeen Mohammad er det altså den store sannheten at, Shaykh Ibn Baaz og hans «gjeng» er de onde kongenes lærde. Det kommer klart frem at de lærde som Islam Net og sunnimuslimer følger, er sterk kritisert av forhånet av Mohyeldeen Mohammad. Det gjøres også klart at folk vil bli sinte av slike nedverdigende ord som er brukt mot Ulama, men det er bare bra mener Mohyeldeen, for da kan de skille ut og kvitte seg med forfalskerne og hyklerne. Hvem er det de referer til som forfalskerne og hyklerne? Det er de som følger verdens største Ulama fremfor Mohyeldeen, Al-Qaida og deres likesinnede. Hele den muslimske Ummah som følger de store Ulama er ifølge Mohyeldeen forfalskere og hyklere.» [Islam Net. «Den skjulte siden av Profetens Ummah», 24. okt. 2013]

Det er riktig Mohyeldeen Mohammad ikke direkte sier at hele ummah som følger Ibn Baz m.fl. er kuffar. Men sitatet han har postet og sagt at er haqq, forteller at forfalskerne og hyklerne skal kvittes med, og det er de som følger Shaykh Ibn Baz som er forfalskerne og hyklerne ut ifra det som åpenbart kommer frem. Slik kan vi se at Mohyeldeen Mohammads argumentasjon om at han ikke mener at hele den muslimske ummah som følger de store Ulama er forfalskere og hyklere, ikke holder mål. Det som er saken er at han ikke anerkjenner de store Ulama, og mener at andre folk som ikke når deres nivå er de store Ulama, men det mener jo selvsagt ikke noen andre sunnimuslimer enn den lille gruppen han følger. Derfor står sannheten som den er, den muslimske ummah som følger de store Ulama som shaykh Ibn Baaz, shaykh al-Albaany osv, fra vår tid, blir stemplet som forfalskere og hyklere. Det er Mohyeldeen som driver med manipulasjon av ord for å dekke over det forferdelige han har sagt og tror på.

Takfeer på Islam Net

Mohyeldeen Mohammad sier videre:

«Jeg gjør heller ikke takfir på Islamnet (slik de også har anklaget meg for), men anser dems styre og de som følger denne manhaj som de propegèrer som jahala (uvitende).» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Det stemmer ikke at vi har anklaget Mohyeldeen Mohammad for å ha gjort takfeer direkte på Islam Net. Men det stemmer at hans yngre bror, Ishaq Mohammad, har gjort det på Islam Nets leder ved å si at han er munafiq, noe Ishaq selv har innrømmet. Les: «- De erklærte meg kafir»

Den store massen av muslimers ståsted

Videre fortsetter Mohyeldeen Mohammad:

«Den store massen av muslimer (Ahlus Sunnah wal Jamaah) har slett IKKE samme MIS-forståelse av Islam som dere ved Islamnet! Dette er en skitten løgn mot Allahs religion!» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Han hevder at den store massen av muslimer ikke har samme forståelse av islam som Islam Net. Man kan jo spørre seg selv. Hvem er det de store massene av sunnimuslimer følger, Shaykh Ibn Baz eller Mohyeldeen? Og hvem av de store massene av sunnimuslimer støtter terrorisme og drap av uskyldige kvinner og barn, noe Mohyeldeen tror er jihad? Videre ser man igjen hans mangel på grunnleggende manerer ved å si at det er en skitten løgn.

Forsvarer Islam Net vantro regimer imot islam?

Anklagelsene fortsetter:

«Deres sekt er den sekten som beskytter og forsvarer murtaddin-regimene som dreper muslimene i de muslimske land, og som er Amerika og britenes ansatte ledere av de muslimske land.» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Han hevder igjen at vi følger en sekt og at denne «sekten» beskytter og forsvarer murtaddin-regimene som dreper muslimene i de muslimske land. Det er en hard og usaklig anklagelse uten noen form for bevis idet hele tatt. Det blir nesten så meningsløst å svare på dette, men vi kan i korte trekk si at vi ikke forsvarer noen murtaddin-regimer. Man kan jo spørre seg selv, er det «sekten» som Shaykh Ibn Baz og Shaykh al-Albaany følger som forsvarer murtaddin-regimene som dreper muslimene i de muslimske land? Måtte Allah Subhaanu wa Ta’aala veilede de uvitne. Mohyeldeen Mohammad skriver så videre:

«Dere kaller disse kongene og lederne av de muslimske land for ”wulaat umoor” (legitime islamske ledere), og dere anser ALLE muslimer som kjemper for obligasjonen av å avsette dise murtaddin fra regjering og erstatte dem med Shariah for ”khawarij.”» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Her hevder han at vi kaller murtaddeen for legitime ledere, noe som selvsagt er usant. I tillegg hevder han at vi anser de som kjemper for å avsette frafalne ledere for khawarij, noe som selvsagt også bare er en tom påstand uten noen form for dokumentasjon. Islam Net er veldig klare om at vantro ledere i muslimske land som f.eks. Bashar i Syria eller som Gaddafi var i Lybia, må kjempes imot når Ulama erklærer det. Og de som kjemper for å fjerne slike ledere er selvsagt mujahideen.

Mohyeldeen fortsetter å håne Ulama

Mohyeldeen Mohammad fortsetter med sine anklagelser:

«Dere følger ulama av sultan, ”ulama” som forsvarer tronen til blant andre aal-Saud og andre zanadiqa og tawagheet som ikke styrer med hva Allah har åpenbart, allierer seg med kuffar i krig mot ahl ul-imaan og forfølger muslimer verden over!» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Vi kan se at Mohyeldeen Mohammad fortsetter med sine forhåninger av Ulama slik som han tidligere også kalte Shaykh Ibn Baz for ond, og alhamdulillah er shayken og alle andre Ulama fri fra den slags vanære. Han hevder at disse Ulama er «Ulama av sultan» og at disse Ulama forsvarer zanadiqa og tawagheet som styrer med annet enn Allahs lov, og har alliert seg med kuffar for å krige imot muslimene og forfølger dem verden rundt. Ulama av ahlul sunnah wa al-jama’ah som Shaykh Ibn Baz er uten tvil fri fra den slags anklagelser, måtte Allahs nåde være med ham.

Ulama og deres følgere skal til helvete ifølge Mohyeldeen

Forhåningen av Ulama stopper ikke der, den bare fortsetter og fortsetter:

«Hvis dere følger denne sekten og disse ulama, så har Allah (swt) sagt at de som følger dem skal til Helvetet, sammen med dems onde ulama.» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Mohyeldeen Mohammad fortsetter å kalle Ulama for onde. Dette bare vekker nysgjerrigheten, hva har de «onde» Ulama som Shaykh Ibn Baz gjort mot deg Mohyeldeen? Hvorfor et slikt hat? Det er forståelig at du følger andre folk og anser dem som større lærde, men er det virkelig nødvendig å forhåne andre Ulama på denne måten ved å hevde at de kommer til helvete? Bare tenk litt over dette i et minutt og la det synke inn. Mohyeldeen sa faktisk at de som følger de «onde» Ulama som Islam Net følger, som f.eks. Ibn Baz, skal til helvete! Denne ene setningen bør være nok for at enhver fornuftig person holder seg unna denne personen og hans ideologiske søsken.

Anklager Islam Net for å gjøre shirk

Videre prøver Mohyeldeen Mohammad å rettferdiggjøre sine anklagelser mot de største Ulama ved å ta Profeten Muhammad Alayhi Salaatu wa al-Salaam sine ord ut av kontekst. Mohyeldeen Mohammad sier så videre:

«Det er masse mer, men det er ikke til nytte for denne uvitende guttegjengen for de forstår ikke grunnprinsipper av tawheed og ikke annet enn hva dems forvridde ”ulama” fòrer dem med. Ei heller kan de arabisk, så det hjelper ikke å komme med bevis til dem. Man sier til dem ”ALLAH sier..” de svarer: ”men sheikh Haitham sier...”» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Han fortsetter med å vise sin mangel på akhlaq ved å kalle Islam Net for «guttegjengen», og fortsetter med å anklage Ulama for forvridde. Deretter anklager han Islam Net for å ikke kunne arabisk. Han sier at hvis man sier at «ALLAH sier…» så kommer vi med «men sheikh Haitham sier...» og prøver å fremstille det slik at vi setter Shaykh Haitham al-Haddad sine ord høyere enn Allahs ord, noe som vi selvsagt ikke gjør. Dette er faktisk en anklagelse om at vi gjør shirk med Allah! Det som derimot er sannheten er at Mohyeldeen Mohammad, selv hvis han anser seg som det, ikke er kvalifisert til å tolke koranen selv og trekke egne konklusjoner. Så selvsagt følger vi Shaykh Haithams forståelse av Koranen fremfor Mohyeldeens forståelse av Koranen, det sier seg selv. Ingen fornuftig person velger Mohyeldeen sin fortolkning av Allahs ord fremfor Ulama sin forståelse av Allahs ord.

Mohyeldeens advaring mot oss i skjul

«Igjen, en løgn som er fabrikert i velkjent IslamNet-stil. Jeg har hele tiden advart mot både Islamnet OG alle andre villèdede sekter og grupper som opererer med å spre villèdelse blant Ummat al-Islam, og vil in sha Allah aldri forlate denne obligasjonen som alle muslimer av Ahlus Sunnah, har foran Allah (swt).» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Dette som han mener er en løgn refererer til at vi tidligere sa at han har holdt sitt hat mot Ulama og Islam Net inni seg en god stund nå, og at han grep muligheten nå som noen andre enn han selv også ble enige med han. Det er selvsagt ikke løgn for det er veldig klart at han i offentligheten har holdt dette i skjul en stund, men det er jo bra at han nå innrømmer selv at han alltid i skjul har advart mot «de onde» Ulama som Shaykh Ibn Baz og de som følger han.

Mohyeldeen manipulerer og endrer på sitater

Mohyeldeen Mohammad fortsetter med sine usannheter:

«”Når Fahad Qureshi med null flauhet står foran kuffar på TV2 og sier at ”ALLE ulama av ahlus sunnah er enige om at ingen muslimer fra vesten bør reise ned til shaam, og at de som gjør det er forvridde(!)”.» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Dette er egentlig ikke annet enn fabrikasjoner mot Fahad Qureshi. Det Fahad sa var at alle lærde i Vesten som han vet om er enige om at muslimer ikke bør reise ned til Syria, han sa ikke at alle Ulama sier det, kun de han vet om og som er fra Vesten. Men det er ingen tvil om at man ikke bør reise til Syria pga. terrorgrupper som opererer der. Mohyeldeen manipulerer og endrer på sitater uten å være såpass redelig at han i det minste kan oppgi fullstendig referanse så folk selv kan sjekke det ut. Kilden til det Mohyeldeen har forvrengt er videoen «TV2 - Hvorfor reiser norske muslimer til Syria? - Fahad Qureshi» Enhver ærlig person som ser videoen vil med en gang at se Mohyeldeen lyver!

Samarbeider Islam Net med PST?

«Og i tillegg tidligere har sagt at dems gruppe samarbeider med PST mot ”radikalisering av muslimske ungdom”, så har han, av sin uvitenhet, kastet seg selv i de anklagelsene som han klager over.» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Angående anklagelsen om at Fahad Qureshi tidligere har sagt at han samarbeider med PST, se artikkelen «- De erklærte meg kafir». Mohyeldeen tar ting helt ut av kontekst og han er 100% klar over at Fahad Qureshi ikke samarbeider med PST og det har Fahad avklart både offentlig og til han personlig.

Sverter Islam Net mujahideen?

Videre fortsetter Mohyeldeen Mohammad med samme type retorikk:

«I tillegg sverter han brødre og søstre som har reist ut fi sabeelillah. Hvem er DU, Fahad Qureshi, til å tale på vegne av disse rène menneskene, som forlot sine kjære og alt de eier og besitter, til seier for Allahs religion og forhøyning av Hans Ord!?» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Igjen kommer han med fabrikasjoner mot Fahad Qureshi. Fahad har aldri uttalt seg imot brødre som reiser ut i Allahs sak så lenge de ikke på noen måte bidrar til terror-organisasjoner som ISIS. Man kan selv høre hva Fahad sa i videoen «TV2 - Hvorfor reiser norske muslimer til Syria? - Fahad Qureshi». Islam Net selv følger meningen til majoriteten av Ulama fra Syria som Shaykh Haitham al-Haddad har forklart, at det er uønsket med utenlandske menn pga. diverse årsaker som at terror-organisasjoner kan plukke dem opp. Man må holde seg unna alle terror-organisasjoner i Syria, og følge norske retningslinjer om alt som har med reise til Syria å gjøre.

Mohyeldeen Mohammad sier videre:

«Du bør frykte Allah, for du vet ingenting om hva du snakker om. De menneskene som du kaller ”forvridde” og ”khawarij”, som kjemper fi sabeelillah, kan være awliyaa Ullah. Og Allah (swt) sier i Hadith Qudsi: ”Den som tar Min wali (Mine nære) som fiender, vil Jeg (ALLAH) erklære krig mot!” (Nær mening)» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Angående det å frykte Allah, så er det veldig klart at Mohyeldeen Mohammad er den som bør frykte Allah fordi det er han som forhåner Ulama og kaller dem for onde mennesker som skal til helvete. Disse Ulama kan sannelig være blant Allahs awliya.

Sverter Sh. Haitham og Sh. Abu Usamah

Mohyeldeen Mohammad fortsetter så sine angrep mot Shaykh Dr. Haitham al-Haddad og Sh. Abu Usamah at-Thahabi:

«Mr. Haitham er en som blant annet har sagt at enhver muslim MÅ stemme på kufr-partier i vesten for ”maslaha”. Og den som ikke stemmer er en SYNDER! I tillegg til at han har sagt flere hårreisende ting om mujahideen, som ikke rekker å skrives her, og folk som obligerer andre muslimer til shirk (som å stemme på kufr-partier og delta i demokratiet), MÅ advares mot. Dette vet enhver muslim som har studert abc-tawheed!
Når det gjelder Abu Usamah at.Thahabi, så trenger jeg ikke gjøre annet enn å referere til Sheikh Abu Hamza al-Misri (må Allah haste hans løslatelse) sitt skriv om hva denne personen har gjort av dhulm, wa hasbon Allahu wa  ni3mal Wakeel!» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Her kommer det frem at Mohyeldeen Mohammad anklager Shaykh Haitham al-Haddad for å obligere andre muslimer til shirk! Altså at Shaykh Haitham al-Haddad sprer shirk og kufr! Dette er så alvorlige anklagelser at det er ikke ord for å beskrive det. Først var det Shaykh Ibn Baz som ble kalt for ond, og nå anklages Shaykh Haitham for å spre shirk. Det å stemme er selvsagt ikke shirk, og det er en sak av fiqh. Ikke tro på Mohyeldeens ord, les heller hva Shaykh. Dr. Haitham al-Haddad selv sier «Is Voting Really Haram?» og du vil innse hva slags fabrikkerer Mohyeldeen virkelig er. Det er også verdt å merke at Mullah Krekar også sa at muslimer i Norge skal stemme, det vil ifølge Mohyeldeen si at Mullah Krekar også sprer shirk!

I tillegg anklages Shaykh Haitham også for å ha sagt flere hårreisende ting om mujahideen, noe som selvsagt bare er fabrikasjoner mot Shaykhen. De som vil vite Islam Net og Sh. Haitham al-Haddad sin posisjon til jihad og vestlige muslimer kan høre det selv i «Jihad and Western Muslims | Part 5.1 | Living Islam in the West | Dr. Haitham al-Haddad» og de fire oppfølgende episodene. Videre fortsetter Mohyeldeen Mohammad med å angripe Shaykh Abu Usamah og anklager han for dhulm. Det er hårreisende at han anklager Tawfiiq moskeens gjest, Shaykh Abu Usamah, som holdt flere foredrag i Tawfiiq moskeen, for dhulm. Skal man virkelig tro på Mohyeldeens påstand om at Sh. Dr. Ali M. Salah inviterte en dhalim til å undervise Tawfiiq moskeen om islam?

Er det latterlig å spare dokumentasjon?

Mohyeldeen Mohammad fortsetter:

«Jeg ser også at Islamnet har spart på over 3 ÅR gamle kommentarer som jeg angivelig har postet på Facebook i 2010! Det er helt latterlig, men igjen, det beviser hvor tåpelig denne guttegjengen er!» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Det er en kjent sak at lærde refererer til gamle kommentarer av folk som sprer villedelse. Hva er tre år? Ulama refererer til flere hundre år gamle kommentarer for å advare mot folks villedelse. Har dette plutselig blitt helt latterlig slik som Mohyeldeen mener om vår sparing av hans kommentarer, og beviser dette at vi er en «guttegjeng»? Det ser ut som at det nesten ikke finnes grenser for hvor usaklig det går an å bli.

Ønsket Mohyeldeen virkelig Zakir Naik drept?

Videre nekter Mohyeldeen Mohammad for at han ønsket Dr. Zakir Naik død:

«”Ville drepe Zakir Naik”
Svar: Nok en useriøs løgn, som er så tåpelig og latterlig at jeg ikke trenger å svare! M3adh Allah om jeg vil drepe en muslim! Det er nok å si!» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Det er ganske interessant at han skal nekte for noe han har gjort som man klart og tydelig kan se i følgende bilde:

Mohyeldeen Mohammad sa klart og tydelig, “bror, noen burde skutt han i hode på scenen…” Og nå sier han at dette er en useriøs løgn som er så tåpelig og latterlig at han ikke trenger å svare! Greit nok, han forhåner Ulama og snakker nedlatende om dem, men hvorfor skal han begynne å nekte for at han har kommet med drapsoppfordringer mot dua’at? Dette viser bare hvor uærlig han virkelig er.

Ibn Baz har mangel på akhlaq og adab?

Mohyeldeen Mohammad fortsetter:

«Sheikh Abo Qatadah al-Filisteeni (må Allah fri ham) er også nevnt nedlatende i Islamnets post, men intet annet å forvente av en sekt som følger ulama uten akhlaq og adaab. Da kan man hvertfall ikke forvente noe akhlaq fra dem!» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Det stemmer ikke at Islam Net har omtalt Abu Qatadah nedlatende i vår tidligere artikkel. Videre angriper Mohyeldeen Mohammad oss for å følge en sekt som følger Ulama uten akhlaq og adab. Dessverre fortsetter han med sin forhåning av Ulama. Først erklærte han Shaykh Ibn Baz for ond og at de såkalte onde lærde og deres følgere skal til helvete. Nå sier han i tillegg at store Ulama ikke har akhlaq og adab. Man kan jo spørre seg selv; er det Shaykh Ibn Baz som ikke har akhlaq og adab, eller er det den som kaller Shaykh Ibn Baz for ond og kommer med en rekke andre stygge ord om de lærde og du’at vi inviterer, som ikke har akhlaq og adab?

Takfeer på Tawfiiq?

Videre kommer Mohyeldeen Mohammad med en rekke hårreisende, men nye, anklagelser:

«Jeg ser også at Islamnet forsøker å skape en fitna mellom meg, Tawfiiq og det somaliske miljøet. Dette har de forsøkt gjentatte ganger, uten hell, fordi Allah (swt) har avslørt disse uvitende guttenes spill gjentatte ganger, og beskyttet oss fra dems fitna. De har forsøkt å skape gnist mellom meg og mine somaliske søsken i flere år, ved å blant annet fabrikerer at jeg har gjort takfir på alle medlemmene av masjid Tawfiiq(!)» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Han anklager Islam Net for å forsøke å skape fitnah mellom han og Tawfiiq og det somaliske miljøet. Dette er selvsagt ikke annet enn fabrikasjoner uten noen form for bevis, men fabrikasjonene stopper ikke der. Han hevder så at Islam Net har sagt at Mohyeldeen Mohammad har gjort takfeer på alle medlemmene av Tawfiiq-moskeen. Dette er selvsagt usant, Islam Net har aldri sagt noe slikt, og vi ber Mohyeldeen Mohammad for Allahs skyld om å slutte å spre slike fabrikasjoner om oss.

Små, uforskammede og uoppdratte unger?

Mohyeldeen Mohammad sier videre:

«Den gang skrev han også oppdiktninger, fabrikasjoner og løgner, men jeg personlig har egentlig ikke tid til å svare slike tåpelige artikler fra uvitende jahala som oppfører seg som små, uforskammede og uoppdratte unger.» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Man kan jo se hvor usaklig Mohyeldeen er når han kaller oss for juhala som oppfører oss som små, uforskammede og uoppdratte unger. Hvor har det blitt av den saklige kritikken? Er det eneste han klarer å produsere et raseriutbrudd fullt av personangrep og fabrikasjoner? Er det fordi han ikke klarer å adressere noen av de kritiske problemstillingene? Hvordan kan man ta han seriøst? Er det virkelig Islam Net som «oppfører seg som små, uforskammede og uoppdratte unger.»?

Driver Islam Net korstog mot muslimer?

Videre anklager Mohyeldeen Mohammad oss igjen for å ha drevet korstog mot de som kjemper for Allahs sak:

«Disse ”Facebook-krigerne” ved Islamnet har den siste tiden har drevet dems korstog og dems ”jihad” mot våre søsken som er ute og kjemper fi sabeelillah. Om dette er gjort for penger fra kuffar til dems ”dawah-prosjekt”, så spør jeg; Hvilket ”dawah-prosjekt” er det, når 90% av hva dere sprer er fitna, løgner og fabrikasjoner!?» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Vi driver selvsagt ikke noe korstog imot de som kjemper for Allahs sak, og det vi sprer er uten tvil ikke noe annet en islam. Man kan selv vurdere hvem som sprer 90% fitnah, løgner og fabrikasjoner ved å forhåne Ulama og villede ungdommen til å hylle drap på uskyldige kvinner og barn. Er det ikke slike terror-supportere som islams fiender begrunner sine kriger mot muslimske land med? Er det ikke slike terror-supportere som brukes av islams fiender for å skape oppslutning i samfunnet så politikere lettere kan legitimere deltagelse i kriger mot muslimske land? Er det ikke første gang i historien at det islamfiendtlige partiet FrP er kommet i regjering etter første valg som har funnet sted etter at «Profetens Ummah» og deres likesinnede sine offentlige talspersoner har kommet ut? Dette kan man selv reflektere over.

Er Islam Net harde mot muslimer og alliert med kuffar?

Videre kommer Mohyeldeen Mohammad med to nye anklagelser:

«De er harde og krasse mot de troende, ydmyke og barmhjertige med de vantro.
De allierer seg med kuffar (tv2, PST, NRK, norske lover og regler, osv) i ”kampen mot radikalisering av muslimer”, og sprer offentlig og uforskammet løgner om muslimer som ikke deler dems villèdelse.» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Han hevder at Islam Net er harde og krasse mot muslimer. Man kan jo spørre seg selv om hvem det er som forhåner Ulama og kaller dem for onde, er ikke dette å være hard og krass mot muslimer? Er det ikke å være hard og krass å si «uvitende jahala som oppfører seg som små, uforskammede og uoppdratte unger» slik som Mohyeldeen sa til Islam Net? Vi tror alle ser sannheten her. Det som kanskje er enda mer ironisk er at han anklager Islam Net for å alliere seg med TV2, PST, NRK, når vi har vært sterkt uthengt av de fleste store mediekanaler, hvor det nylig har vært haugevis av angrep mot oss fra islams fiender. I tillegg anklager han oss for å alliere oss med norske lover og regler når han selv har hatt en ikke troende advokat som har basert på norske lover kjempet for Mohyeldeens sak. Det er ikke ord for å uttrykke denne dobbeltmoralen.

Tegnene av khawarij

Videre sier Mohyeldeen Mohammad:

«De anklager muslimer fra Ahlus Sunnah wal Jamaah for å være ”khawarij”, samtidig som de selv er de som har de nærmeste egenskapene til khawarij. Utrolig hvor mye uvitenhet og arroganse som denne gjengen viser!» [Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Vi har aldri anklaget muslimer fra ahlul sunnah wa al-jamaa’ah for å være khawarij, dette er ikke annet enn en fabrikasjon. I tillegg anklager han Islam Net for å ha de nærmeste egenskapene av khawarij, når det er han som har ønsket andre muslimer døde som Dr. Zakir Naik. For en ironi!

Svar til «Profetens Ummah»

Videre følger svar på det offisielle anklagelsene fra «Profetens Ummah». De hevder i sitt tilsvar:

«…flere og flere unge tar avstand fra Murjiah ledelsen i Islam net, … de aktive Dua'at i Norge lykkes med sin Dawah på områder Islam net oppfordrer og motarbeider, som f.eks. på områder Jihad, Hijrah, ikke stemme ved valg, la hatet og fiendeskap til kuffar være åpen til de tror på en Wahid Allah, ledere i muslimske land etc. På disse områdene har Islam net tatt et standpunkt som strider med prinsippene av Islam.»
[Profetens Ummah. «Svar til Fahad Qureshi og Islam Net», 25. okt. 2013]

I tilfellet noen skulle ha noen tvil om vårt ståsted til de siterte tingene, kan vi kommentere kort og greit at vårt ståsted er det samme ståsted som de fire lovskolene av sunni-islam står for, og som store Ulama som Ibn Tayymiyah, Ibn Baz, al-Albani og mange flere stod for. Noe mer trengs egentlig ikke å sies, for dette er nok til å bevise at vi forholder oss til Ulama av Sunnah. Siden de har en motstridende forståelse sier det mer om dem enn det gjør om oss.

Er Islam Net murji’ah?

«Islam net's ledelse besitter sykdommen irjaa. Disse Murjiah tror å isolere gjerninger fra Imaan og har en tro som sier det ikke har noen sammenheng. Med slikt tankegang gir de håp til de syndefulle at deres synd ikke er 'i konflikt' med deres Imaan, og at gjerninger ikke har noe effekt på ens Imaan, hverken positivt eller negativt. Dette er selvfølgelig i strid med Manhaj til Ahl Sunnah wal Jamah, som sier helt klart at ens Imaan går opp og ned, bl.a avhengig av ens gjerninger. Den Murjiah ledelsen i Islam net ville ikke en gang ha erklært Takfeer på en Nawaqid (en som har fått sin Imaan nullifisert), som f.eks. en som gir assist til Kuffar mot Muslimer, en som erstatter Sharee'a eller endrer religion, gjør narr av Islam etc. Mon tro om de hadde en ganga erklært en Kaafir for en Kaafir.»
[Profetens Ummah. «Svar til Fahad Qureshi og Islam Net», 25. okt. 2013]

Hvem som helst kan si hva som helst, men det som er sitert om oss er ikke sant. Hvis noen påstår det, er det deres oppgave å legge frem bevis. Det er ikke vår oppgave å forsvare oss mot slikt usaklig vås. Og bare så det er klart, Islam Net har alltid promotert at handlinger er en del av iman, og at iman ikke er statisk. Så hvorfor de finner på å spre slike usannheter om Islam Net er uforståelig, man skulle tro de bevisst prøver å svartmale andre muslimer med fabrikasjoner bare fordi de er uenige med dem.

Tigger vi om penger av kuffar?

«Det er så ganske ironisk/hyklersk/dobbel-moralsk å se Fahad Qureshi tigge nåværende kuffar regjering for penger for å hjelpe dem som er i faresonen i kriminelle- og radikale miljøer… Videre sier den selvutnevnte representanten av Islam, Fahad Qureshi, at den norske kuffar regjeringen bør sette ned et utvalg som kan jobbe med en langsiktig tiltaksplan mot radikalisering, og i denne planen er det UHYRE VIKTIG AT ISLAM NET FÀR ØKONOMISK STØTTE...»
[Profetens Ummah. «Svar til Fahad Qureshi og Islam Net», 25. okt. 2013]

Man blir oppgitt av å se hvordan folk tar ting ut av kontekst. Islam Net har for det første aldri tigget noen som helst om penger. Så å si alle moskeer i Norge mottar statlig støtte for å drive sine trossamfunn. Mulig at det er å «alliere seg med kuffar» som enkelte tror, men de som tror noe slikt er dessverre misledet. For enten er de misledet eller så er alle moskeene misledet. Så man kan jo dømme selv hvem man tror mest sannsynligvis er misledet. Men tilbake til saken, staten har hvert år en bestemt sum som fordeles til forskjellige organisasjoner. Blant dem er Antirasistisk Senter, som har anklaget islam for å spre hat. I tillegg er det HRS som er en 100% anti-islam organisasjon. Det er også Minotenk som er startet av Abid Raja som bl.a. har som formål å ødelegge islam fra innsiden. I tillegg er det LIM med Shabana Gareder i spissen som fremstår som liberale muslimer og benytter enhver anledning til å angripe islam. Poenget er; det er en sum midler som skal fordeles på diverse organisasjoner hvor mange av dem jobber for å tilintetgjøre islam. Vi mener at det er vår plikt som en muslimsk organisasjon å forhindre dette og i tillegg spre riktig forståelse av islam. Av den årsak mener vi at vi bør inkluderes i statsbudsjettet. Det er altså to fordeler. Den ene er at islams fiender får mindre midler. Den andre er at islam får midler for å spre haqq. Vi har også spurt Sh. Hussain Yee om det er tillatt å motta midler fra staten og han bekreftet at dette er tillatt.

Selger vi islam for en billig penge?

«Samme regjering han beskyldte for å spre hat og ekstreme holdninger. Han gjør intet annet enn å selge religionen for billig penge.»
[Profetens Ummah. «Svar til Fahad Qureshi og Islam Net», 25. okt. 2013]

Vel dette er ikke helt sant. Det er Antirasistisk Senter vi sa at sprer rasisme, vi har ikke sagt at regjeringen sprer hat og ekstreme holdninger. Det er for øvrig pussig at en slik anklagelse kommer fra Ubaydullah når det er han selv som for kort tid siden forsøkte å selge et intervju til media (med forbehold om at media har sitert han korrekt)1. Alle vet at medieoppslaget hadde blitt vinklet negativt og vil være med på å skape et fiende-bilde av islam og muslimer, uavhengig av hva som blir sagt. Vi påstår ikke at Ubaydullah selger islams omdømme for en billig penge, kanskje han hadde en god intensjon om å f.eks. donere pengene til veldedighet. Som muslimer prøver vi å finne unnskyldninger for andre muslimer, men om det først skal sies at noen selger islam for en billig penge, er det ikke oss! I tillegg, for argumentets skyld kan man si at «Profetens Ummah» skulle bruke pengene de fikk for salget av islams omdømme til å gjøre noe khayr, men det er et prinsipp i fiqh om at målet legitimerer ikke virkemiddelet. Man kan altså ikke gjøre noe haram selv om det er for et godt formål.

Er Fahad Qureshi i mot Allahs lover?

«Den gutten Fahad Qureshi sier at han ikke vil ha Shareea i Norge; hvordan kan et slikt menneske representere Islam?»
[Profetens Ummah. «Svar til Fahad Qureshi og Islam Net», 25. okt. 2013]

Det er lett å fabrikkere ting og det er verdt å merke at «Profetens Ummah» ikke har gitt noen referanser eller henvist til noen direkte sitater fra Fahad Qureshi. Istedenfor bare skriver de usanne ting for å sette Islam Net i dårlig lys. Det Fahad Qureshi har sagt er som følger:

«Anta at jeg har en gjenstand i hånden og det er jeg som har lagd denne gjenstanden. Ingen i verden har sett denne gjenstanden, kun meg. Hvem er det som vet best hvordan denne gjenstanden fungerer? Enhver fornuftig person vil være enig om at jeg vet best om hvordan denne gjenstanden fungerer om jeg har lagd den. På samme måte har Allah – Den Allmektige Skaper av universet – skapt dette universet, alt som er i det, alle samfunn og alle mennesker. Enhver gudstroene person vil være enig i at Skaperen av universet vet best hva som er best for mennesket både individuelt og kollektivt. Selv en ateist vil være enig i at det er fornuftig at for en gudstroene er Guds lov den beste loven og som bør følges. På samme måte som en ikke-troende vil ønske at menneskeskapte lover skal gjelde, vil en gudstroene mene at Guds lover bør gjelde.»
[Fahad Qureshi. Lignende svar kan høres i «Islam Net-leder til VG Nett: Islam, dødsstraff og demokrati - INTERVJU»]

Man må virkelig vri på ting til det ultimate for å få frem den betydningen som «Profetens Ummah» forsøker å tillegge Fahad Qureshi. Enhver person med litt sunn fornuft ser at det Fahad Qureshi har sagt er haqq og at det er stor hikmah i å formulere seg slik for å forebygge at islams fiender skaper hindringer for muslimer ved å fremstille islams lære på en ond måte. For å forstå Islam Nets og Ahlul Sunnah sitt ståsted til Shari’ah ordentlig, se «Sharia in the West | Part 3.1 | Living Islam in the West | Dr. Haitham al-Haddad» og de påfølgende episodene.

Sier Fahad Qureshi at Islam Nets ideologi er majoriteten av muslimer?

«Fahad Qureshi nevner hele tiden til Kuffar media og lyttere av Islam net, at Islam net's ideologi representerer majoritenten av muslimer og den 'sanne' Islam; noen må da spørre hva han baserer dette på? … Hvem i Norge, når han ofte sier at moskeene har samme forståelse? HVEM flertallet i fellesskap snakker han om? Har han gjort en undersøkelse på dette? Jeg antar heller at han synser for å prøve å kuppe unge stemmer»
[Profetens Ummah. «Svar til Fahad Qureshi og Islam Net», 25. okt. 2013]

Det er mulig «Profetens Ummah» har misforstått Fahad Qureshi, ellers så vrir de på ting med vilje. Det Fahad Qureshi sa var i referanse til at de fleste muslimer deler Islam Nets ståsted i forhold til islams straffesystem. Fahad Qureshi skrev til Antirasistisk Senter:

«Muslimer er ingen homogen gruppe, men det de aller fleste av verdens 1.6 milliarder muslimer har til felles, er at de tror at Gud vet hva som er best for dem. Gud i islam er veldig klar på hva straffene er for forskjellige forbrytelser og det er historisk dokumentert hvordan Muhammed (fvmh) praktiserte lovverket. Det å fremstille Sultan og hans få likesinnede som standarden fører til rasisme mot de resterende 1.6 milliarder muslimene, for de blir da sett på som ekstreme.»
[Fahad Qureshi. «Antirasistisk Senter sprer rasisme» 2. okt. 2013]

Hvor er manerene?

Å ta dette ut av kontekst slik «Profetens Ummah» har gjort er ikke er fra akhlaq av Muhammad Alayhi Salaatu wa al-Salaam. Når vi først snakker om akhlaq kan man jo se hvordan brødrene fra «Profetens Ummah» og Mohyeldeen ordlegger seg når de omtaler Fahad Qureshi som har viet sin fremtid fee sabilillah. De sier om han:

«ganske ironisk/hyklersk/dobbel-moralsk… hva skal man si til denne ignoranten!? Han skal representere Islam? Ikke nok med at han motarbeider og motsnakker Jihad, Mujahideen, Shareea osv... Den gutten Fahad Qureshi … hvordan kan et slikt menneske representere Islam?»
[Profetens Ummah. «Svar til Fahad Qureshi og Islam Net», 25. okt. 2013]

«selvutnevnte og jahil leder», «fitna som denne sekten sprer av gift ut til våre ungdom», «Jeg har tidligere erfart hvor arrogant, jahil og barnslig denne gutten og sekten hans er», «Dette er en skitten løgn mot Allahs religion», «Dere følger ulama av sultan, ”ulama” som forsvarer tronen til blant andre aal-Saud og andre zanadiqa og tawagheet», «denne uvitende guttegjengen», «det beviser hvor tåpelig denne guttegjengen er!», «denne stakkars og uvitende guttegjengen», «disse uvitende guttenes spill», «kommer igjen fra denne gutten», «uvitende jahala som oppfører seg som små, uforskammede og uoppdratte unger.», «Utrolig hvor mye uvitenhet og arroganse som denne gjengen viser!»
[Mohammad, Mohyeldeen. «Svar på løgnene til islamnet», 25. okt. 2013]

Hvor er manerene? Profeten Alayhi Salaatu wa al-Salaam sa: إِنَّمَا بُعِثتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الأَخلَاقِ «Jeg har kun blitt sendt for å perfeksjonere gode manerer.» [Berettet av al-Bukhaaree i al-Adab al-Mufrad (273) og klassifisert som saheeh av Shaykh al-Albaani i al-Silsilah al-Saheehah (45).] «Profetens Ummah» og Mohyeldeen omtaler Fahad Qureshi og resten av brødrene og søstrene som har stått på dag inn og dag ut, slitet seg gjennom flere år med motgang og har latt sin egen utdanning og karriere lide for å tjene islam og Ummah, som en jahil liten guttegjeng som har solgt Allahs religion for en billig penge. De som kjenner Islam Net og vårt arbeid vet hva som er sannheten, og de andre vil inshaAllah få vite det på Dommedagen. Følgere av denne ideologien snakker ofte om at man ikke skal være hard mot muslimer og anklager Islam Net for å være det. Den som leser med et åpent sinn vil inshaAllah se hvem av partene som virkelig har manko på grunnleggende manerer og er hard mot med-muslimer når det gjelder å håndtere uenighet.

Støtter vi ikke-muslimer mot radikalisering?

«han har i tillegg ytret ønske om å støtte kuffar regjering med å motarbeide det kuffar og deres allierte kaller 'radikalisering', og vi vet at den 'radikalisering' betyr å være på rett spor som Kuffar hater.»
[Profetens Ummah. «Svar til Fahad Qureshi og Islam Net», 25. okt. 2013]

Dette er ikke sant. Folk har forskjellige definisjoner på «radikalisering». Noen anser det som radikalt å gjøre salah, andre anser det som radikalt at menn og kvinner sitter separat på våre konferanser, andre anser det som radikalt at vi ikke håndhilser på det motsatte kjønn. Når vi snakker om radikalisering, snakker vi ikke om de ting som er fra Allahs religion. Det er overhodet ikke noe radikalt ved Allah – Den Høyeste og Mest Prisverdige – sin Deen. Det som er radikalt er det som strider med Allahs religion.

De gir seg ikke

Man skulle tro at «Profetens Ummah» i hvert fall nå skulle roe ned svertingen av Ulama, men nei, de fortsetter enda mer og kaller Sh. Salih al-Fawzan og Sh. al-Luhaydan for «DOLLAR ’ULAMA’ PÅ TIGGEBESØK» Legg også merke til at «Profetens Ummah» gjør takfir på «EL SAOUD». Man kan jo spørre seg selv om når denne gruppen ble kvalifisert til å gjøre takfir.

Tar ikke avstand fra terror og sverting

«Profetens Ummah» har ikke nevnt et ord om de grove anklagelsene av shirk som de kom med om oss hvor de påstod at vi tilba andre enn Allah Subhaanahu wa Ta’ala. Heller ikke tok dem avstand fra drap på uskyldige kvinner og barn i Vesten. Det eneste de har gjort i tilsvaret deres er å legge til flere grove og stygge beskyldninger. Men det er inshaAllah noe khayr i dette også. Det forsterker bare sannheten enda mer og viser at alt vi skrev i forrige artikkel er sant, for ellers ville de ha nevnt noe om det, noe de ikke gjorde. Dette bør inshaAllah være en tankevekker. Muslimer som ikke allerede er blind-følgere av denne ideologien, ser inshaAllah klart og tydelig at en ideologi som mener at det er tilbedelse av Allah å drepe uskyldige kvinner og barn2, ikke kan være den sanne forståelsen av islam som Muhammad Alayhi Salaatu wa al-Salaam kom med. Muslimer som har litt mer kunnskap i religionen og kjenner de foredragsholdere som vi inviterer (AR Green, Haitham al-Haddad, Bilal Philips, Hussain Yee, Riad Ourzazi, Khalid Yasin, Muhammad Abdul Jabbar, Abu Usamah…), vet at de som omtaler Shaykher som har viet sine liv for å spre islam, med stygt språk, ikke kan være på den sanne forståelsen av islam. Muslimer som har litt mer dybdekunnskap i religionen og vet hvem som er de sanne Ulama vet at de som kaller disse for onde lærde som er kjøpt og betalt, ikke kan være på den sanne forståelsen av islam. Det er kun de som selv følger denne misledede ideologien og de som er blendet av vennskap med følgere av denne ideologien, som ikke vil klare å skille svart fra hvitt. Måtte Allah veilede dem og åpne deres øyne.

«Profetens Ummah» ber Allah om å ødelegge Islam Net

Videre ber «Profetens Ummah», Allah Subhaanuhu wa Ta’aala om å ødelegge alle muligheter for Islam Net å spre islam. De sier:

«Måtte Allah ødelegge samtlige muligheter for at Fahad Qureshi og Islam net sprer sin forvrengte og misveiledede Murjia'h ideologi, og måtte Allah beskytte Muslimene mot slik Manhaj.»
[Profetens Ummah. «Svar til Fahad Qureshi og Islam Net», 25. okt. 2013]

Det er helt utrolig, ja helt utrolig, at en gruppe som fremstår som «ekstremt praktiserende» og hyller hverandre som løver av islam på facebook, gjør du’a til Allah om å ødelegge Islam Net. Vi for vår del ber Allah – Den Opphøyde – om å rettlede den av oss som er på feil, til det som er sannheten. Vi ønsker ikke disse brødrene noe ondt, tvert imot, vi ønsker dem kun det som er godt, og det er at de inshaAllah finner den riktige forståelsen av islam. Den som Allah veileder kan ingen villede, og den som Allah lar havne på villspor kan ingen veilede.


1 NRK: «Vil selge Bhatti-intervju til høystbydende»: http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.11248010 (oppsøkt 25.10.13)

2 Fadel Soliman svarer tidligere Al-Qaidah-representant Anwar al-Awlaki om hans ståsted til terrorisme i Vesten: «Fadel Soliman Response to Sh. Anwar Alawlaki»: https://www.youtube.com/watch?v=EgDotWRVMhk (oppsøkt 26.10.13)


Oppdatert 24.03.21

Denne artikkelen har blitt oppdatert fordi visse folk senere har tatt den ut av sin kontekst. Artikkelen ble skrevet i 2013, og i 2021 ble et sitat av den tatt ut av kontekst i en kronikk hos Aftenposten hvor det står: «På Islam Nets sider står det om Syria-farere at ‘de som reiser for å kjempe for Allahs sak er virkelig beundringsverdige’. En av dem sitter nå på tiltalebenken i Oslo tingrett. Hun føler seg neppe så beundringsverdig selv.»

Vår artikkel snakker om de som reiste i 2013 «for å kjempe for Allahs sak», ikke folk som reiste for å kjempe for terrororganisasjoner som IS, Jabhat al-nusra og den syriske regjeringen. Å kjempe for Allahs sak på den tiden innebar å drive med humanitært arbeid eller nettopp det å kjempe mot terror-grupper som IS og den syriske regjeringen. Vi har aldri sagt eller ment at det å tilslutte seg IS, Jabhat al-nusra eller andre terrorgrupper er å kjempe for Allahs sak. Å tilslutte seg terrorister har vi alltid ment at var – og er – å kjempe for djevelens sak.

Situasjonen i 2013 var veldig annerledes enn situasjonen de senere årene. IS hadde ikke gjort seg like kjent som de ble i sommeren 2014. Ekstremismeforsker Lars Gule presiserer dette på Facebook 23.03.21:

«Mange muslimer støttet opprøret mot Bashar al-Asads regime i Syria. Mange samlet inn penger til mat og medisiner. Norge støttet opprørerne offisielt. Nei, ikke de islamistiske, men de antatt sekulære delene av opposisjonen. Men i virkeligheten brukte også de såkalt sekulære gruppene og avdelingene i Free Syrian Army religiøse symboler, islams trosbekjennelse og en rekke andre islamske markeringer i sine logoer, nettsteder osv. Det var rett og slett ikke så lett å skille muslimer, islamister og «sekulære» i den ganske uoversiktlige situasjonen i 2011, 2012 og 2013. Så begynte bildet å avtegne seg tydeligere – med større islamistiske grupper som fikk mer og mer oppmerksomhet.

I Islam Net var det også ungdom som var usikre på hva som var riktig. Sympatien med og viljen til å hjelpe opprørerne var der. Som i flere andre miljøer og moskeer. Men hvordan? Når aktor Evanger tegner et bilde av Islam Net på kanten til å støtte jihad og uten evne og vilje til å fordømme terrorgruppene som også opererte i Syria, tar han feil. Det hjelper ikke at feilens kilde er PSTs unyanserte analyser av islamisme, salafi-jihadisme, Islam Net og Profetens Ummah, og påståtte glidende overganger her.

Islam Net forsøkte å finne sin vei i denne situasjonen. De hadde arrangementer og de inviterte foredragsholdere som skulle gi råd til ungdommene i Islam Net. Det var ingen av disse foredragsholderne som oppfordret noen til å reise til Syria. Tvert imot. Selv om det var sympati å spore for opprørerne, ble det stadig klarere advart mot å reise til Syria og mot å støtte salafi-jihadistene. En av de klareste stemmene var Yasir Qadhi som tordnet mot Syria-farere på et stort møte våren 2014. Også tidligere hadde inviterte foredragsholdere tatt avstand fra de voldelige jihadistene.

«IS-kvinnen» sa da også i sin forklaring at det var nettopp fordi Islam Net IKKE støttet de som dro til Syria, at hun forlot organisasjonen og gikk over til Profetens Ummah. Da blir det underlig å gjøre Islam Net ansvarlig for den tiltaltes såkalte radikalisering.»

Artikkelen har dermed blitt oppdatert fordi enkelte aktører i 2021 forsøker å se på uttalelser fra 2013 med briller fra 2021, hvilket gir et unyansert og feil bilde.

Tilbake til toppen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Paradiset? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av et aktivitettsenter i samarbeid med Iman Aktivitetssenter og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger