fbpx
Logo
Skriv ut denne siden

Hvordan få mest ut av Ramadan

Hvordan få mest ut av Ramadan

Måneden Ramadan er den niende måneden i den islamske kalender. Denne måneden har mye spesielt i seg både teologisk og historisk. Dette er måneden der alle muslimene skal faste fra soloppgang til solnedgang. Det er en velsignet måned som må utnyttes til ytterste grad. Bli med og finn ut hvordan du kan få mest mulig ut av denne velsignede måneden i dette heldagskurset med Najib Dahir.

Kursbeskrivelse

En av de obligatoriske handlingene Allah krever av oss er fasten. Dette kommer tydelig frem til i Koranen hvor Allah sier (oversettelse av betydningen): «Dere som tror, det er foreskrevet dere å faste, slik det var foreskrevet dem som levde før dere, så dere må bli gudfryktige.» (Koranen 2:183)

I flere hadither har Profeten (fred være med ham) forklart viktigheten av denne måneden, at det er obligatorisk å faste i denne måneden, og at fasten i den er blant islams fem søyler. Abdullah Ibn Omar ibn al-Khattab (måtte Allah være fornøyd med ham) fortalte: Jeg hørte Allahs Sendebud (fred være med ham) si: «Islam er bygget på fem: Å vitne om at det ikke er annen gud foruten Allah og at Muhammed er Hans Sendebud, å overholde salah (bønnen), å betale zakah (almisse), å dra på hajj (pilegrimsreisen) til Huset og å faste i Ramadan.» (Bukhari og Muslim) Å tilbe Allah er påbudt, men å tilbe Allah uten kunnskap er forbudt. For å unngå dette og for å få mest nytte av denne velsignede måneden må vi studere og styrke forståelsen vår av fasten av Ramadan. Dette er et kurs på norsk som beskriver fiqh-læren rundt fasten og som går gjennom en rekke praktiske råd. Bl.a. Hvordan kombinere fasten med jobb eller skole, og samtidig få maksimalt utbytte.

Kursets emner

  • Ramadans verdi og dens historie.
  • Hva en bør gjøre for å forberede seg til Ramadan.
  • Fiqh om Ramadan: Når starter måneden, når starter/slutter fasten, hva er forbudt osv.
  • Praktiske råd om Ramadan.
  • Hvordan bruke Ramadan gjennom resten av året.

Kursholder

Najib Dahir (Abu Adam Tawfiiq) er aktiv innen dawah i Norge. Han er engasjert i islamsk undervisning til barn og ungdommer. Han har fullført arabisk, tafsir, fiqh, og hadith studier i Tawfiiq moskeen og i Somalia. Han studerer for tiden islamsk bachelorgrad innenfor fiqh og bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra og med høsten 2016.

Tid

Lørdag 28. mai, kl. 14:00 – 21:00.

Sted

Adressen vil bli sendt til de som har registrert seg innen 24 timer før kursstart. Seminaret vil være sentralt i Oslo.

Mat og drikke

Vi pleier å spleise på pizza og brus. Dersom du vil ha med egen mat eller kjøpe selv, er det helt greit.

Billettinformasjon

Det er kun 30 plasser, dvs. at du må være tidlig ute med å bestille billett. Billetten koster kr 95,-, men for de som bestiller innen 20. mai., er prisen redusert til kr 50,-. Dersom du ikke har råd til billetten send oss en e-post med begrunnelse så sender vi deg billett gratis dersom vi har flere gratisplasser igjen in sha Allah. Bestill billett ved å sende sms med teksten: BILLETT RAMADAN til 2434. Du kan også bestille via nett ved å klikke her.

Facebook

Klikk her for gå til eventen på Facebook! Vi setter pris på om du vil invitere dine venner og bekjente til seminaret. Profeten (fred være med ham) adresserte den edle belønningen for det å invitere andre til godhet ved å si: «Enhver som leder noen til å gjøre godt, vil få samme belønning som den som gjør godt.» (Sahih Muslim, bok 20, hadith 4665)

Siste fra Islam Net

Opphavsrett © Islam Net - Det Islamske Nettverk. Alle rettigheter forbeholdt.