fbpx
Logo
Skriv ut denne siden

Tafsir of Soorah Luqman, at-Taghabon & al-Qiyamah - Asim Khan

Tafsir of Soorah Luqman, at-Taghabon & al-Qiyamah - Asim Khan

Bli med og utforsk tafsir av Soorah Luqman, at-Taghabon og al-Qiyamah. Gjennom disse soorahene vil du lære å utvikle et sterkt forhold til Allah, hvordan du skal leve med ikke-muslimske foreldre og familie, hvordan du kan være en god far for dine barn og hvordan implementere den beste karakter i ditt daglige liv. I tillegg skal vi gå gjennom en detaljert beskrivelse av Dommedagen og lære hvordan du kan forberede deg til å møte Allah.

Hvorfor du bør delta

Årene passerer og du blir bare eldre for hver eneste dag som går. Det er ikke lenge til du skal møte Allah, men vet du hvordan Hans Ord og veiledning til menneskeheten skal forstås? Vet du hva Allah sier til deg og hvordan du skal implementerer det i ditt eget liv? Koranen er ikke for å ha på hylle og samle støv, den er for å leses, forstås og leves etter. Den skal fungere som en veiledning for deg gjennom hele ditt liv. Det er obligatorisk for enhver muslim å søke kunnskap, og kunnskapen om Allahs ord er av den aller beste kunnskapen du kan søke. Hvis du deltar på dette seminaret vil du in sha Allah bli kjent med Koranen, hva Allah sier til deg i de tre vakre soorahene; Luqman, at-Taghabun og al-Qiyamah. Når du forstår dette vil du in sha Allah implementere det i ditt liv og øke kjærligheten din til Allahs ord. Dette er definitivt noe som in sha Allah vil styrke din iman og gjøre deg mer i stand til å takle livets vanskelige situasjoner.

Kursbeskrivelse

Vi skal gå gjennom en detaljert tafsir (forklaring) av de tre store kapitlene i Koranen, basert på de tidligste kildene til kommentarer av Koranen.

1) Soorah Luqman

Denne fantastiske soorahen inneholder Luqmans råd til sin sønn, og gir oss lærdom i:

    - Hvordan utvikle et sterkt forhold til Allah
    - Hvordan leve med ikke-muslimske foreldre og familie
    - Hvordan være en god far for sine barn
    - Hvordan implementere den beste karakter i sitt daglige liv

2) Soorah at-Taghabun

I denne soorahen vil vi utforske de tre ulike dimensjonene av iman (tro) og hensikten bak oppstandelsen, som Allah refererte til i dette kapittelet som yawm at-taghabun.

3) Soorah al-Qiyamah

Denne soorahen skaper et tydelig bilde i lesernes hoder, om hendelsene som vil inntreffe på Dommedagen, hva mennesker vil føle og oppleve, og til og med hvordan de vil se ut, på denne skjebnesvangre dagen. En tematisk tafsir-stil vil tas i bruk for å overlevere akkurat denne soorahen på en historieaktig måte.

Kilder

Tafsir-innholdet vil i hovedsak være basert på følgende fire verdenskjente Koran-kommentarer:

1) Tafsir at-Tabari
2) Tafsir Ibn Kathir
3) Tafsir al-Qurtubi
4) Tafsir Ibn ‘Ashur

Kursets mål

Å forstå tafsiren til de utvalgte kapitlene, og utlede allsidig lærdom som kan implementeres i våre daglige liv.

Tid og sted

Tid: Lørdag og søndag 21-22. juni, kl. 12:00 – 21:00.
Sted: Vil bli sendt til de som har registrert seg innen 24 timer før kursstart.

Billettinformasjon

Det er kun 80 plasser, dvs. at du må være tidlig ute med å bestille billett. Billetten koster totalt kr 395,- for begge dagene, men for de som bestiller innen 1. juni, er prisen redusert til kr 295,-. Dersom du ikke har råd til billetten send oss en e-post med begrunnelse så sender vi deg billett gratis dersom vi har flere gratis plasser igjen in sha Allah.

Sist redigertfredag, 27 november 2015 23:38

Siste fra Islam Net

Opphavsrett © Islam Net - Det Islamske Nettverk. Alle rettigheter forbeholdt.