fbpx
Logo
Skriv ut denne siden

En side av Louiza Louhibi verden aldri har sett

En side av Louiza Louhibi verden aldri har sett

Etter NRK-debatten på litteraturhuset 19 jan, begynte Louiza Louhibi å skjelle meg ut foran flere andre. Senere kom hun med en artikkel i NRK i et forsøk på å myrde min karakter, men det er noe ved Louhibis opptreden dere ikke vet om …

Voldtekssympatien har sine rammer

Jeg begynner å få nok av at folk til enhver tid skal forsvare Louiza Louhibi uansett hva slags usannheter og beskyldninger hun kommer med. Jeg synes det er helt forferdelig at hun er blitt voldtatt, og jeg har sympati for henne som et offer for det verste en kvinne kan bli utsatt for, men det betyr ikke at hun kan bruke offermentaliteten som fripass for å spre ting som ikke er sant om muslimer. Jeg er en stor motstander av voldtekt og det å sjikanere et voldtektsoffer. Slike handlinger er overhodet ikke i tråd med islam og straffes hardt etter islamsk lovgivning. En voldtektsforbryter ville i Norge fått relativt kort, men luksuriøst opphold i et av våre palasser, jeg mener fengsler, her i Norge. Ifølge islamsk lovgivning ville det vært rimelig annerledes! Ifølge islam er en kvinne uskyldig om hun blir voldtatt, mens forbryteren straffes meget hardt!

Louhibis deltagelse i det offentlige Norge

Dersom Louhibi skal spille på voldtekts-sympatien i enhver samtale og i enhver kontekst, blir det vanskelig å få en fruktbar debatt i samfunnet. Når man snakker om et spesifikt emne som ikke har noe med voldtekt å gjøre, er det ikke passende å spille på «jeg ble voldtatt»-kortet for å få publikums sympati for ens meninger. Ja det er forferdelig at hun ble voldtatt, men om hun ikke kan delta i en saklig debatt uten å dra inn dette i enhver kontekst, bør hun muligens revurdere om hun er klar for et engasjement i den offentlige debatten. Velger man å komme offentlig må man kunne argumentere saklig for seg for sine meninger uten å bli hysterisk og basere alt en sier på sin personlige tragedie, som vi alle føler sorg for at hun har gjennomgått.

Forsøk på karaktermord

Etter NRK-debatten på litteraturhuset 19 jan, kom Louhibi med flere usannheter om meg som jeg synes var meget sårende og et forferdelig forsøk på karaktermord av praktiserende muslimer. Heldigvis fikk jeg besvart de grove beskyldningene i samme artikkel.

En side av Louiza Louhibi verden aldri har sett

Rett etter at debatten var over, gikk jeg og to andre forbi Louhibi på vei ut av litteraturhuset. Hun stod og snakket med en politikvinne om voldsalarm. På vei forbi sa jeg at jeg også kunne ha tenkt meg voldsalarm. Det falt ikke i god smak hos Louhibi og hun begynte å skjelle meg ut foran alle sammen. Jeg stod der stille og hørte på og sa at jeg kan svare henne på det hun lurer på når hun er ferdig. Etter en lang utskjelling spurte hun meg med en frekk og sarkastisk tone om hva jeg mente med at jeg også ville ha voldsalarm. Jeg sa det rett ut som det var: Jeg er blitt drapstruet på åpen gate på lyse dagen på Karl Johan når vi har hatt informasjonsstand om islam. Mannen sa at han ønsket meg drept og at jeg skulle hatt en 9mm gjennom bakhodet. Ikke nok med det, men han skulle gjøre alt han kan og bruke alle midler han besitter på å få drept alle muslimer og han skulle begynne med folk som stikker seg ut! Derfor ønsket jeg også voldsalarm. Når jeg fortalte dette ble hun stille noen sekunder. Så plutselig klikket det for henne og hun begynte å banne. Det gikk veldig sterkt inn på meg og jeg følte meg nedverdiget. Hun krenket meg på det verste foran politikvinnen og andre. Jeg ble helt satt ut, men valgte å ikke svare henne med samme mynt. Hun skrek og slengte etter meg mens jeg var på vei ut etter anbefaling fra politikvinnen.

Et skuespill for å svartmale islam og muslimer

Etter å ha kommet ut av litteraturhuset møtte jeg på en ledende person fra en kjent muslimsk organisasjon i Norge. Han var i et annet rom mens denne episoden foregikk, men overhørte episoden. Til min store overraskelse fortalte han meg noe jeg ikke hadde tenkt på. Han trodde at Louiza Louhibi bare spilte for å provosere meg så jeg skulle si noe dumt. Hadde jeg sagt noe dumt kunne hun ha kommet med sin «nye avsløring» om hvor «ekstrem» Islam Nets leder er for å svartmale praktiserende muslimer. Jeg var sjokkert og samtidig følte jeg meg kvalm av Louhibis opptreden. Dette var ikke noe jeg kunne ha forestilt meg før jeg fikk høre det fra vedkommende. Plutselig kom jeg på hvordan Louhibi forsøkte å provosere meg i salen også under selve debatten ved at hun avbrøt meg mens jeg hadde ordet og nærmest beskyldte meg for å stå bak sjikanen hun hevder å ha opplevd. Dette gjorde hun ved å spørre meg om hva jeg synes om det hun har opplevd med en provoserende tone, til tross for at jeg fra starten av hadde sagt at jeg er imot sjikane og trusler. Håpet hun kanskje på et annet svar fra meg ved å avbryte meg mens jeg hadde ordet og ved å bruke hersketeknikker som å være sarkastisk? Vel, hun tok feil for jeg lot meg i hvert fall ikke provosere.

Politiet bekreftet Louhibis skuespill

Det mest interessante er at politiet som hadde observert hele episoden, kom til meg etter at vi hadde gått ut fra litteraturhuset, for en kort prat. Da spurte jeg politikvinnen som hadde sett hele episoden om hun trodde at alt bare var et skuespill for å få meg til å si noe dumt, altså noe som Louhibi kunne bruke for å svartmale Islam Net og praktiserende muslimer. Politikvinnen svarte bekreftende, «Ja det tror jeg!»

Louhibis påstand om nettsjikane

Før jeg hadde sett denne siden av Louhibi tenkte jeg at jeg skulle spørre henne om hun kunne videresende meg sjikanemeldingene hun hadde mottatt på facebook. I tillegg ville jeg ha lenkene til de eller den profilen som stod bak, slik at jeg kunne ta en prat med vedkommende for å få personen til å innse at dette er galt! Etter å ha opplevd Louhibis opptreden på nært hold, og ikke minst hørt av henne selv at hun operer med falsk(e) profil(er) på facebook, hvor hun utgir seg for å være såkalte «ekstreme islamister», vet jeg ikke om det er noen hensikt. Det kan jo være andre som henne selv som har sendt disse meldingene. Louhibi påstår at hun mistenker at det er muslimer som står bak sjikanemeldingene. Hvorfor skal hun i det hele tatt blande inn religion, særlig når hun ikke kan bevise det! For alt vi vet kan det være høyreekstremister med falske facebookprofiler slik som hun selv også operer med, som kan ha kommet med denne sjikanen for å få Louhibi til å sverte islam og muslimer i media.

Jeg hadde ikke tenkt å skrive denne kronikken, men følte at det var nødvendig fordi Louhibi forsøkte seg på karaktermord etter at debatten var over, og da bør folk få vite om hennes egen virkelige karakter. Om en person spiller og taler usant første gangen, er det ingen garanti for at det neste vedkommende sier er sant!

Siste fra Fahad Qureshi

Opphavsrett © Islam Net - Det Islamske Nettverk. Alle rettigheter forbeholdt.