fbpx
Logo
Skriv ut denne siden

- De vil slukke Allahs lys, men Allah vil ikke la det skje

- De vil slukke Allahs lys, men Allah vil ikke la det skje

De angriper fra alle hold. De prøver å demonisere meg og få samfunnet vendt mot de som ønsker å følge Muhammed (fred være med ham) sin levemåte. Jeg underkaster meg bare Allah og det vil jeg InshaAllah alltid gjøre.

Hvordan det hele begynte

Jeg visste ikke at denne saken om dødsstraff i Islam ville blåses opp så mye som den gjorde. Jeg visste ikke at media ville plukke opp diskusjonen med Abdisalan. Jeg hadde egentlig ingen intensjon om å diskutere med Abdisalan. Han har over lang tid skrevet nedlatende om Islam Net og han gjorde det nå også i forbindelse med debatten mellom Lars Gule og Hamza Tzortzis. Til slutt lot jeg meg bli revet med og svarte på kritikken hans og det utviklet seg slik som flere sikkert har lest i forumtråden.

Slik blåste media opp saken

Hadde jeg visst at media ville plukke opp tråden fra forumet og resultatet ville blitt at muslimer tok avstand fra Islams lovgivning ville jeg ikke latt den stå der. Når Minerva skrev en artikkel om diskusjonen for å sette oss i dårlig lys, fikk jeg heller ikke nedtur. Jeg tenkte Alhamdulillah, kanskje noen lærer noe av diskusjonen. I mellomtiden hadde jeg hatt et par ubesvarte anrop fra VG. På det tidspunkt var jeg ganske syk og sengeliggende. Kort tid etter at jeg var ferdig med å lese artikkelen på Minerva så jeg at en artikkel på VG Nett hadde kommet ut. Artikkelen var et hardt angrep på Islam Net og meg. Jeg fikk litt nedtur og i tillegg begynte mange å kritisere hvorav de fleste var ikke-muslimer og «liberale muslimer» som alltid har vært fiendtlig innstilt overfor Islam Net. Jeg var allikevel optimistisk og hadde tro på at det lå noe visdom bak dette og at Allah ikke ville la oss gå til grunn da jeg virkelig håper og selv tror at jeg InshaAllah (hvis Allah vil) har ren intensjon med arbeidet jeg gjør i Islam Net. Jeg ringte så VG journalisten og avtalte intervju kl 13:15 samme dag som begge artiklene kom ut (Minerva og VG). De fleste av Islam Nets supportere hadde vært ganske stille i hele denne perioden hvor folk fra flere hold hadde angrepet Islam Nets forsvar av Allahs lovgivning.

Ble angrepet fra alle hold

Jeg gav intervjuet og deretter kom artikkel nummer to på VG Nett med mine svar. Jeg følte at jeg fikk forklart godt i intervjuet, det ligger også ute på nettsiden vår, og i artikkelen som VG lagde ut fra intervjuet. Nå forventet jeg at ting ville roe seg ned og misforståelsene ville oppklares. Jeg tok feil! Hardere enn før kom kritikken fra alle kanter. Folk klikka helt og hengte ut Islam Net via meg pga. det jeg hadde sagt i intervjuet. Alhamdulillah så kom den første supporten også fra enkelte av Islam Nets tilhengere. Lite offentlig støtte ble vist, men flere begynte å sende meg personlige meldinger på facebook for å uttrykke støtte. Hele dagen gikk til å svare kritikere på facebook etc. Deretter kom artikkelen av Shafi Adan som angrep oss, så måtte Islam Net tilbakevise den, deretter kom en ny artikkel som svar på vår artikkel fra en anonym person. Så utformulerte Islam Net motsvar og tilbakeviste den. I tillegg var det full krig på facebook!

De demoniserte meg

Under denne hektiske tiden var det noen få personer som fikk meg til å holde motet oppe og samtidig gav en indre glede. Igjen var det et par brødre som sendte meg meldinger i innboksen på Facebook og viste 100 % støtte. Jeg ber til Allah at Han belønner dem for deres støtte og gir dem det beste Paradiset i det kommende liv, ameen. Dette var allikevel ikke nok for å veie opp mot alle angrepene som kom. Alle de uhyggelige «liberale muslimene» som alltid har plaget og ødelagt for oss, angrep fra alle kanter. På den ene siden ville jeg forklare for ikke-muslimer om at Islams straffesystem er det mest humane og beste systemet i verden, og på den andre siden var det liberalistene som tvang meg til å trekke frem beviser for de hardeste straffene uten at jeg fikk forklare kontekst. De tvang meg ved å sette tvil ved det jeg sa, de fikk det til å virke som om jeg var et sykt menneskefiendtlig vesen som stod for syke ting som egentlig ikke var en del av Islam. De fikk det til å virke som om det jeg sa ikke var fra Allahs lover og Profeten (fvmh) sin praksis. De fikk det til å virke som om jeg hadde kommet med denne «syke» praksisen, eller at det var andre syke ekstremister som stod for dette og at det ikke kunne assosieres med den sanne Islam. I en slik situasjon følte jeg meg presset til å legge vekt på det faktum at det ikke var jeg eller noen syke mennesker som stod for dødsstraff, men at dette var en lov foreskrevet av Allah og praktisert av Muhammed (fvmh), fremfor å kunne forklare visdommen bak denne loven til de som ikke er muslimer. Jeg følte meg fanget. Det var «mine egne» (dvs. de som kaller seg muslimer) som hadde sviktet meg. Jo mer jeg vektla at dødsstraff er en legitim praksis fremfor å snakke om hvordan dette faktisk blir praktisert i Islam og hvilken visdom Allah har med denne straffemetoden, desto mer klarte de «liberale muslimene» å demonisere mitt og Islam Nets ansikt.

Ber om unnskyldning

Mens denne organiserte (eller uorganiserte) demoniseringen pågikk og jeg kjempet med alt jeg kunne for å svare på folks kritikk som kom fra alle kanter, spilte Shazia Sarwar sin rolle i demoniseringen hvor hun var blant liberalistene som angrep meg og Islam Net. På et visst punkt på dagen taklet jeg det ikke mer og jeg sa ting til henne rett ut. Jeg følte at jeg sliter meg ut dag inn og dag ut for at Allah skal bli tilfreds med meg og for at vi norske muslimer skal kunne møte Allah på dommedagen og ha oppfylt vår plikt som et muslimsk samfunn i en ikke-muslims stat - vår plikt av Da'wah. Så jeg følte at jeg gjorde alt jeg gjør InshaAllah for Allahs skyld og alt jeg har sagt i media osv. har vært for Allahs skyld. Jeg har ingen skjult agenda om at jeg vil bli kjent i media for å vinne stemmer fra folk eller hva enn det skulle være. Så jeg tenkte at jeg ikke hadde noen andre å frykte enn Allah. Jeg bøyer hodet mitt kun til Allah og ikke til noen mennesker, uavhengig av vedkommende er TV2 reporter som Shazia Sarwar eller hvem det enn skulle være. Så jeg sa det jeg følte til vedkommende og gjorde det klart at jeg ikke fryktet henne eller hennes posisjon i mediene. Deretter lagde hun sak ut av det på nettsiden hennes blendmag e.l., det kom forøvrig ikke som et sjokk og jeg var uansett klar til å bli uthengt på TV2 nyhetene. Men etter å igjen ha lest det jeg skrev til henne, innser jeg at jeg ikke burde skrevet det. Jeg ser nå at Shaytan fikk meg til å gå i fella. De klarte rett og slett å irritere og plage meg så mye at jeg sa ting rett ut. Jeg mener fortsatt at hun fortjente det jeg skrev, men jeg mener også at jeg ikke burde skrevet det da det ikke er en passende måte å skrive til andre på ifølge Islam. Jeg ber om tilgivelse for at jeg formulerte meg på en krass måte til Shazia Sarwar. Jeg innser nå at jeg bare skulle latt vær å svare på deres angrep over alt og da hadde jeg heller ikke gått i fella deres. Jeg er menneske jeg også, og det er ikke uvanlig at folk gjør feil. Jeg sier forøvrig at jeg står 100 % for det jeg sa i intervjuet mitt til VG og mitt ståsted i forhold til dødsstraff og konseptet om takfir.

Abid Raja og Mohammed Alhafaji

I tillegg kom artikkel nummer tre ut på VG Nett hvor Abid Raja og Mohammed Azhar Alhafaji så å si slaktet meg. For øvrig hadde Mohammed Azhar Alhafaji ringt meg før publiseringen av intervjuet hans. Etter at vi snakket sammen trakk han alle sine sitater og stod 100 % enig med det jeg hadde sagt om dødsstraff og konsekvensene av å benekte dette konseptet i en islamsk stat. Han sa at han forsøkte å kontakte VG for å trekke sitatene, men at de ikke aksepterte det. [Oppdatering 06.09.11: Han har nå ombestemt seg igjen og står for sitatene sine.]

Underkaster meg bare Allah

Den samme kvelden fikk jeg skikkelig nedtur. Det er forøvrig flere faktorer hvorav de største er den harde kritikken jeg har fått fra egne rekker. Hvor jeg hadde forventet mest forståelse fikk jeg det stritt motsatte. I tillegg mangelen på at andre har støttet meg opp i mitt forsvar på internett andre enn Zeshan og noen få andre som forsvarte meg. I realiteten forsvarte de ikke meg, men de forsvarte det Allah har åpenbart, og det var derfor jeg også hadde forventet flere. En annen medfaktor for nedturen var at jeg falt i fella til liberalistene og de fikk siste ordet og fikk fremstilt meg på verste måte mens de selv kom ut som de gode og snille muslimene som bare ønsker godt for Norge. I en stund føltes det som om jeg hadde tapt. Nå føler jeg det Alhamdulillah mye bedre igjen for Allah vil ikke la sin religion bli knust på denne måten. InshaAllah jeg vil bestå denne testen, for det er ikke noe mer enn det. Sabr InshaAllah. De vil slukke Allahs lys, men Allah vil ikke la det skje:

«They want to extinguish the light of Allah with their mouths, but Allah refuses except to perfect His light, although the disbelievers dislike it.»
[Al-Qur’an 9:32]

Til dere som forstår hva jeg mener, Alhamdulillah, til dere som er motstandere av vårt arbeid, dere får svare til Allah på samme måte som jeg skal svare til Allah. Jeg kommer InshaAllah ikke til å bruk mer tid på dere. Jeg er muslim og underkaster meg kun Allah og vil InshaAllah aldri gjøre kompromiss med Allahs religion, uavhengig av om dere blir fornøyd eller ikke.

Sist redigertfredag, 14 september 2018 16:55

Siste fra Fahad Qureshi

Opphavsrett © Islam Net - Det Islamske Nettverk. Alle rettigheter forbeholdt.