fbpx
Logo
Skriv ut denne siden

Alex og Sultan søler kaffen Spesial

Alex og Sultan søler kaffen

Shoaib Sultan og Alexander Mousavi forsøker å svekke troverdigheten til min kronikk om Islam Nets syn på homofili, steining og dødsstraff, men de har sølt kaffen og mitt budskap er blitt gjennomsyret av deres mørke søl.

Kritikk fra de liberale muslimene

Den 24. juli 2016 hadde jeg en kronikk på trykk hos VG hvor jeg ønsket å oppklare en del misforståelser rundt mine tidligere utsagn relatert til islams straffesystem. Kronikken ble tatt godt imot av svært mange, både muslimer og ikke-muslimer. Samtidig har den blitt totalt avvist av høyreekstreme og muslimer som ønsker at islams troslære skal endres i takt med det samfunnet anser som uproblematisk å tro.

Islam trenger ingen liberalisering

Shoaib Sultan og Alexander Mousavi skrev på deres kaffeblogg at kronikken min «har fått enkelte til å tro at organisasjonen er i gang med en ‘liberalisering’. De som tror dette har misforstått og tar grundig feil. Når man endrer på innpakningen endrer man ikke innholdet.» La meg være den første til å oppklare: Vi er ikke i gang med en liberalisering av islam, islam trenger ingen liberalisering. Islam er perfekt! Jeg i min kronikk har bare forklart i detalj hvor fantastisk islam i seg selv er, uten å forandre på religionen slik Sultan og Mousavi ønsker.

Mine ekstremistiske fortolkninger

Videre skriver de «Gjennom sin kronikk bekrefter lederen i Islam Net nok engang nettopp sine ekstremistiske fortolkninger om samme tema». Det er ikke noe ekstremt ved min tro, og ved å fortsette å kritisere meg for min tilnærming til hudud-straffene – som er den samme tilnærmingen de fire lovskolene av islam står for – bekrefter Sultan og Mousavi mitt poeng om dobbeltmoralen rundt det å ikke kritisere USAs dødsstraff, droneangrep og ikke minst torturen og mishandlingen som skjer i Guantanamo Bay. Vil Sultan og hans parti oppfordre regjeringen til å kutte alle relasjoner med USA og stemple dem som ekstremister? Hvis ikke, så hvorfor dette hykleriet? Det hjelper ikke å si at man er prinsipielt imot dødsstraff, jeg vil se Sultan skrive artikler imot Obama og andre vestlige statsledere som står for samme syn og som Norge har sterke relasjoner til. Kan han ikke gjøre dette er det bedre å holde seg for god til å si noe.

Jeg ber om unnskyldning

Videre gjør Sultan og Mousavi et poeng ut av at jeg ikke visste om de ulike meningene blant islams rettslærde om synet på dødsstraff for homofili. De prøver så å diskreditere meg å vite noe som helst om islam og de ber meg be om unnskyldning for å ha «villedet andre». La meg forklare: Jeg kjenner overhodet ikke til alle meninger innen islams rettslære, det betyr dog ikke at jeg ikke kan noe som helst. Jeg kan gjerne beklage for min uvitenhet, men det er egentlig ikke noe å be om unnskyldning for. Meningen jeg nevnte i den tidligere videoen, er en av meningene som finnes i islams lovskoler. Meningen som Sultan propagerer, altså at det er tillatt i islam for to menn å ha seksuelle forhold med hverandre i et ekteskap, er det ingen muslimske rettslærde noensinne som har stått for. Kanskje Sultan bør stå først i køen for å be muslimene om unnskyldning? Tross alt, det Sultan vil at muslimer skal tro, er det enighet om i alle retninger tilhørende islam, at er forbudt og fører til helvete.

Sultan skyter seg selv i foten

Det er dog interessant å se Sultan kritisere meg for å ha blitt mer opplyst om islams lære rundt homofili og bruke det som argument for å svekke min troverdighet. Det er tross alt samme person som i 2007 sa at homofili er synd, og senere når han ble politiker og hans politiske karriere stod på spill i 2015 var det plutselig ikke lenger synd. Så er det noen her hvis ord man ikke kan stole på, er det Sultan.

Ikke vri på mine ord

Sultan og Mousavi fremstiller det videre som om jeg sier at halshugging og steining er barmhjertig. De vet godt at det ikke var dette jeg skrev. Jeg skrev at den barmhjertige siden ved steining som straff for utroskap, er at «Profeten (fred være med ham) gjentatte ganger ba de som innrømmet å ha hatt samleie utenfor ekteskap om å gå tilbake og heller be Gud om tilgivelse, helt til de nærmest insisterte på å gjennomgå straffen. Det er viktig å huske nettopp dette: Profeten (fred være med ham) ville unngå å vite om at folk har begått dette ondet, nettopp fordi straffen først og fremst tar sikte på å forebygge ondskap og beskytte familien før det å straffe den skyldige. Hadde målet vært å henrette flest mulig, ville Profeten (fred være med ham) umiddelbart dømt de som erkjente seg skyldige overfor ham, men han ba dem heller flere ganger å dra tilbake og be Gud om tilgivelse.» Sultan og Mousavi må gjerne mene at profeten Muhammed (fred være med ham) ikke var barmhjertig i sin måte å håndtere straffen på, men det er i så fall et utsagn de fleste muslimer vil være uenig i. Så når Sultan og Mousavi sier at «Vi er ikke i tvil om at vi vil heller leve i en verden med Guds barmhjertighet enn Qureshis.», sier de egentlig at de ikke vil leve med profeten Muhammed (fred være med ham) sin barmhjertighet, for det er nettopp hans eksempel jeg har sitert. Det betyr selvsagt også at de ikke lever med Guds barmhjertighet, for de har visselig ikke bedre forståelse for Guds barmhjertighet enn Profeten (fred være med ham)!

Sist redigertfredag, 29 juli 2016 20:34

Siste fra Fahad Qureshi

Opphavsrett © Islam Net - Det Islamske Nettverk. Alle rettigheter forbeholdt.