fbpx
Logo
Skriv ut denne siden

Aina Stenersen er dobbeltmoralsk Spesial

Aina Stenersen er dobbeltmoralsk

Stenersen bryter gjerne FNs menneskerettigheter, norsk kultur, og vil påtvinge andre å underrette seg hennes eget behov for å ta menn i hånda. Men det er jeg som er syndebukken.

Publisert i Dagbladet 28. juni 2016.

Vil ikke håndhilse

I Dagbladet skriver Aina Stenersen, leder i Oslo FrP, en skarp kritikk mot meg. Artikkelen er misledende og inneholder en rekke usanne påstander, som sverter både meg selv og Islam Net. Stenersen starter med å kritisere kronikken min «Unødvendig kritikk av Islamsk Råd Norge» og deretter lager hun et spetakkel ut av at jeg ikke tok henne i hånda. Reiser man rundt i verden vil man finne ulike tradisjoner og skikker når det kommer til kroppskontakt. Noen steder hilser man på hverandre med kroppskontakt, mens andre steder uten. Ifølge Nasjonal digital læringsarena så er det alminnelig i Norge å ikke ha fysisk kroppskontakt når man hilser på en man ikke kjenner. FrPs leder bør kanskje selv følge det som er allmenn skikk i landet?

Norge er et flerkulturelt land hvor hvert individ har retten til å praktisere sin religion og følge sin tro i privat og i det offentlige rom. Jeg referer dermed til FNs menneskerettighetskonvensjon, artikkel 18.

«Enhver har rett til tanke-, samvittighets- og religionsfrihet. Denne rett omfatter frihet til [...] å gi uttrykk for sin religion eller tro gjennom undervisning, utøvelse, tilbedelse og ritualer.»

Å gi utrykk for sin religion er nettopp det jeg gjorde, og dette skal være akseptabelt i Norge. Stenersens påstand om at det er kvinneundertrykkelse er bare basert på hennes egne følelser samt lite forståelse og toleranse for andres verdier og normer.

Undertrykking av kvinner

Hvis man velger å ikke håndhilse på det motsatte kjønn, betyr ikke det at man ikke hilser på vedkommende. Man hilser og viser respekt, men uten å ha fysisk kontakt.

Det å avstå fra fysisk kontakt er overhodet ikke fordi man anser den andre som mindreverdig eller for å være frekk og arrogant. Tvert imot, for en muslim som ikke håndhilser, er dette et signal på at man har så høy respekt for den andre at man ikke har rett til å berøre vedkommende. Dette gjelder begge kjønn og kan dermed ikke være kvinneundertrykkende. Hvis en kvinne velger å hilse på en mann uten å ha fysisk kontakt, hvordan kan dette tolkes som kvinneundertrykkende? Ironisk nok; undertrykkeren er den som nærmest påtvinger – gjennom press og uthenging – en annen å underordne seg ens egne normer for å bli akseptert.

Steining og homofili

Stenersen påstår at Islam Net ønsker steining for utroskap og at organisasjonen i tillegg har uttalt seg diskriminerende ovenfor homofile. På Dagsnytt Atten har jeg oppklart Stenersen sine misforståelser relatert til steining for utroskap, og i en kronikk i Dagbladet har jeg vist at jeg ikke har diskriminerende holdninger til homofile.

Unngikk spørsmålet om dødsstraff i USA

Ettersom Stenersen kritiserer meg for å ikke ta henne i hånda på Underhuset hos TV2, synes jeg at det er viktigere å påpeke at hun er dobbeltmoralsk. I Underhuset ville Stenersen forby meg å invitere det de hun anser som «hatpredikanter», men når hun ble bedt om å ta stilling til om hun ville forby Obama og Trump innreise til Norge, unngikk hun å svare – gjentatte ganger!

Obama som er tidligere vinner av Nobels fredspris og nåværende president, er blant annet kjent for å ha latt konsentrasjonsleiren Guantánamo Bay være oppe til verks til dags dato, samt andre umoralske handlinger i den såkalte «krigen mot terror». Denne problematikken ser ikke FrP politikeren. Å kritisere Islam Net for å invitere «hatpredikanter» som støtter dødsstraff, og samtidig ønske andre lands ledere med en velkjent historie om både dødsstraff og umoralske handlinger, velkommen inn i landet lukter ikke noe annet enn dobbeltmoral.

Sist redigerttirsdag, 28 juni 2016 21:57

Siste fra Fahad Qureshi

Opphavsrett © Islam Net - Det Islamske Nettverk. Alle rettigheter forbeholdt.