fbpx
Logo
Skriv ut denne siden

Dialogmøte: Islamofobi eller integrering?

Dialogmøte: Islamofobi eller integrering?

Forbud mot hijab på barneskolen, forbud mot niqab i det offentlige rom, ulike sanksjoner mot foreldre som sender barna sine på koranskole i utlandet, håndhilse-hysteri;

Islam og muslimer er konstant oppe til debatt i samfunnet - på mange måter er hele innvandrings- og integreringsdebatten sentrert rundt landets muslimske minoritet. Sjelden ser vi et slikt politisk fokus på andre minoriteter, og i senere tid ser vi politiske vedtak og lovforslag som tilsynelatende er spesifikt rettet mot denne minoriteten. Dette er en utvikling vi ikke bare har her i Norge, men i mange land i den vestlige verden.

Er dette konstante politiske fokuset på en religiøs minoritet fundert på fremmedfrykt? Har det sitt utspring i kulturell overlegenhet og etnosentrisme? 

Det er på tide å ta denne debatten fra dens rot. Islam Net inviterer til dialogmøte hvor vi vil diskutere dette tema med et ekspertpanel med forskere og samfunnsdebattanter. Møtet vil ledes av Mahir Osman, juridisk fagmedarbeider hos Islam Net. 

Foreløpig bekreftede paneldeltagere: 

  • Ulrika Mårtensson, professor v/ NTNU, Institutt for filosofi og religionsvitenskap. 
  • Cora Alexa Døving, forsker v/ HL-senteret. 
  • Muhammed Qasim Ali, frilans journalist og samfunnsdebattant. 
  • Fahad Qureshi, leder for Islam Net og samfunnsdebattant. 

Deltakerlisten oppdateres forløpende. 

Dialogmøtet vil finne sted på Grorud samfunnshus. Billetter kan bestilles via vipps 44544 à Billetter. Bestiller du nå er prisen kr 100,- og i døra er det kr 150,-

Join eventen på Facebook!

Sist redigerttirsdag, 12 mars 2019 06:31

Siste fra Islam Net

Opphavsrett © Islam Net - Det Islamske Nettverk. Alle rettigheter forbeholdt.