fbpx
Logo
Skriv ut denne siden

Hvordan beskytte seg mot Shaytan

Hvordan beskytte seg mot Shaytan

Shaytan kommer fra alle kanter for å villede deg. Han gjør alt for å få deg vekk fra veien til Jannah og over til veien som fører til Jahannam. Det er ikke lett å holde seg stødig på den riktige veien, men det er heller ikke umulig. For å klare det må du forstå hvordan du skal beskytte deg mot Shaytan. Bli med å studer dette viktige emnet sammen med Muhammed Zubayr Al-Burundiy.

Kursbeskrivelse

Allah har advart oss muslimer mot Shaytan flere steder i Koranen. Han sier (oversettelse av betydningen):

«Har jeg ikke påbudt dere, å Adams barn, at dere ikke tilber Djevelen? For sannelig, han er til dere en klar fiende. Og at dere tilber [kun] meg? Dette er den rette vei!»
[Koranen 36:60-61] 

«Sannelig, Djevelen er en fiende for dere, så ta ham som en fiende. Han inviterer kun til sitt parti for at [dere skal] være blant følgesvennene av Ilden.»
[Koranen 35:6]

Det er dermed vår plikt å lytte til Allah og holde oss unna Djevelens hvisking. For Allah har lovet Paradiset og evig liv til de som tror og adlyder Ham, mens Han har lovet evig straff for de som nekter Hans kall og som følger Shaytan.

Profeten (fred være med ham) sa: «... Sannelig, Shaytan strømmer gjennom mennesket som blod.» [Sahih Muslim bok 26, hadith 5404] Spørsmålet som mange stiller seg selv er; hvordan kan vi da klare å holde oss unna Shaytan sine fristelser? Svaret er at ved å studere Djevelens strategi, vil vi innse hvordan han lurer oss til å følge ham, og vi vil kunne beskytte oss selv fra ham. Derfor inviterer vi deg til å delta på dette viktige kurset, slik at du blir i stand til å stå imot Shaytan og komme nærmere Allah.

Dette er et kurs på norsk som beskriver Iblis og strategiene han bruker for å mislede folk. Kurset er for det meste basert på boken Talbis Iblis som er skrevet av Ibn al-Jawzi, boken Ighathu Al lahfan min masayid ash shaytan av Ibn Qayyim, og andre verk som har blitt skrevet om dette.

Kursets emner

  • Viktigheten av kunnskapen om det å beskytte seg mot Shaytab.
  • Hvem er Iblis? Historie om hans opprinnelse og bakgrunn.
  • Shaytans fiendskap til Adams barn.
  • Shaytans løftet om å villede menneskeheten.
  • Triksene og metodene Shaytan bruker for å villede mennesker.
  • Råd om hvordan vi skal beskytte oss fra hans fristelser.

Kursholder

Muhammed Zubayr Al-Burundiy er aktiv i dawah i Norge. Han er engasjert i islamsk undervisning til barn og ungdommer. Ved siden av dette, studerer han farmasi ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Tid

Lørdag 13. Februar, kl. 13:00 – 21:00.

Sted

Adressen vil bli sendt til de som har registrert seg innen 24 timer før kursstart. Seminaret vil være i Oslo sentrum.

Mat og drikke

Vi pleier å spleise på pizza og brus. Dersom du vil ha med egen mat eller kjøpe selv, er det helt greit.

Billettinformasjon

Det er kun 30 plasser, dvs. at du må være tidlig ute med å bestille billett. Billetten koster kr 95,-, men for de som bestiller innen 6, februar er prisen redusert til kr 50,-. Dersom du ikke har råd til billetten send oss en e-post med begrunnelse så sender vi deg billett gratis dersom vi har flere gratis plasser igjen in sha Allah. Bestill billett ved å sende sms med teksten: BILLETT SHAYTAN til 2434. Du kan også bestille via nett ved å klikke her.

Facebook

Klikk her for gå til eventen på Facebook! Vi setter pris på om du vil invitere dine venner og bekjente til seminaret. Profeten (fred være med ham) adresserte den edle belønningen for det å invitere andre til godhet ved å si: «Enhver som leder noen til å gjøre godt, vil få samme belønning som den som gjør godt.» (Sahih Muslim, bok 20, hadith 4665)

Siste fra Islam Net

Opphavsrett © Islam Net - Det Islamske Nettverk. Alle rettigheter forbeholdt.